Wat Is Stroke Syndroom?

Wat Is Stroke Syndroom?

Een beroerte syndroom is een reeks van symptomen die helpt bij het bepalen welk deel van de hersenen is gewond. Bij een beroerte ontstaat als gevolg van ischemie (onvoldoende zuurstof) van verstopping in een slagader of een bloeding, hersencellen beginnen te sterven, en de gebieden van het lichaam geregeld door dit deel van de hersenen niet goed functioneren. Volgens Merck Manuals meeste beroertes voorkomen in de rechter of linker hersenhelften, maar zelden slagen zich in de cerebellum of hersenstam.

Right Hemisphere

De Internet Stroke Center schetst syndromen geassocieerd met lijnen in verschillende hersengebieden. Slagen in de rechter hersenhelft oorzaak zwakte of gedeeltelijke of volledige verlamming aan de linker kant. Vision verminderd kan zijn bij je linkeroog, en je kan moeilijk oordelen afstand of met behulp van kleine motorische vaardigheden, zoals het oppakken van kleine voorwerpen hebben. Je kan impulsief reageren en vergeten of ontkennen u gehandicapt bent, riskeren letsel en hebben episodes van depressie. Je korte termijn geheugen kan worden aangetast, en je kan problemen volgende richtingen of geconcentreerd te blijven op een taak hebben.

Linker hemisfeer

Slagen in de linker hersenhelft veroorzaken rechts eenzijdige zwakte of verlamming en verlies van het gezichtsvermogen in het rechteroog. Je kan heel voorzichtig en langzaam in je gedrag met episodes van depressie geworden. Je korte termijn geheugen kan worden aangetast, zodat je geen nieuwe informatie gemakkelijk weet te leren en vooral moeite met wiskunde hebben. Merck Manuals er rekening mee dat de gebieden die taal te beheersen zijn in de frontale en temporale gebieden van de linker hersenhelft, dus een beroerte er kan ertoe leiden dat u afasie (moeilijk spreken) in verschillende mate van struikelen over woorden om onvermogen om te begrijpen of spreken. U kunt ook moeite hebben met lezen of schrijven.

Cerebellum

Cerebellaire beroertes zijn zeer zeldzaam, maar omdat het evenwicht en de coördinatie worden gecontroleerd door het cerebellum, een beroerte in dit gebied leidt tot ataxie (moeite of onvermogen om te lopen). U kunt ook last hebben van duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid en braken.

Hersenstam

De hersenstam controles kritische hart en longfunctie, dus een beroerte in de hersenstam veroorzaakt vaak dood als het hart en / of de longen falen. Echter, als je het overleeft, kunt u een breed scala aan symptomen, waaronder hart-en longproblemen disfunctie, quadriparese of quadriplegie (zwakte of verlamming van het hele lichaam), verminderd gezichtsvermogen, moeite met slikken of spreken ervaren. Sommige mensen blijven in een vegetatieve toestand in een permanente coma.

Overwegingen

Terwijl een beroerte kan worden verwoestende, kan de hersencellen regenereren tot op zekere hoogte en andere delen van de hersenen kunnen dan functies van beschadigde gebieden te nemen, zodat een beroerte syndromen kunnen verbeteren met fysiotherapie en / of logopedie.