Wat Is Siberische Ginseng?

Siberische ginseng is een kruid dat is gebruikt in de Oosterse landen, zoals Rusland en China. Siberische ginseng verschilt van Amerikaanse of Ginseng vanwege de verschillende chemische verbindingen. Russen en Siberians hebben gebruikt ginseng als een adaptogeen, die hen in staat stelt zich aan te passen aan de mentale en fysieke stressoren als de strenge winters. Siberische ginseng werd gebruikt om de eetlust te stimuleren en geheugen. Siberische ginseng is ook bekend als "eleuthero" en moet niet worden verward met de Amerikaanse of Aziatische ginseng.

Eleutherosiden

Eleutherosiden de actieve verbinding in Siberische ginseng. Ze worden verondersteld om je eetlust te stimuleren en verbeteren van uw geheugen. De Siberische regio van Rusland is afgelegen en, tot voor kort werden de meeste studies rond Siberische ginseng uitgevoerd in Rusland, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De Russische data suggereert dat Siberische ginseng uw algehele gezondheid kunnen verbeteren en versterken van je immuunsysteem. Onderzoek toont aan dat het kan helpen om mentaal en fysiek aan te passen aan stressvolle situaties om te gaan.

Adaptogen

In 2005 hebben de Zweedse Herbal Institute in Göteborg, wilde bewijzen in de effectiviteit van adaptogenen de plant te vinden. Adaptogenen hebben een effect op de sympatho-bijnier-systeem. Dit specifieke systeem is wat kunnen we reageren en zich aanpassen aan een stressor. Rhodiola Rosea, Siberische ginseng en andere adaptogenen werden getest en elk van de planten verhoogde mentale prestaties en fysieke werkcapaciteit binnen slechts 30 minuten na toediening. Deze adaptogenen kan een bruikbaar alternatief voor agressieve stimulerende middelen (dat wil zeggen, een hoge dosis van cafeïne), die kunnen worden gekoppeld aan verslaving, tolerantie en hebben een potentieel voor misbruik zijn. Stimulerende middelen kunnen ook invloed op de slaap structuur, dat is waarom ze niet zou moeten worden nemen zes tot acht uur voor het slapen gaan. Stimulerende middelen kunnen ook leiden tot een "crash", ook wel bekend als "hypersomnolentie."

Extra Siberische Ginseng Studies

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, 93 mensen met herpes simplex type 2 nam Siberische ginseng tijdens een proefperiode van zes maanden. Het bleek dat Siberische ginseng verminderde de ernst, de frequentie en duur van de herpes uitbraken. De dosis Siberische ginseng niet beschikbaar.

Algemeen Doses van Siberische Ginseng

De algemeen aanbevolen dosering is 500 tot 3000 mg per dag, afhankelijk van de Universiteit van Maryland Medical Center. Siberische ginseng kan gevonden worden in capsules, rauwe poeder of thee.

Waarschuwing

Kunt u overwegen op zoek naar de hulp van uw zorgverzekeraar voordat u begint met een suppletie. Ginseng kan hoofdpijn, slapeloosheid, neusbloedingen en braken veroorzaken.