Wat is Sertraline HCL?

Wat is Sertraline HCL?

Sertraline HCL is het actieve ingrediënt in de merknaam antidepressivum Zoloft. Bijna twee dozijn generieke producten die hetzelfde effect hebben als Zoloft hebben hebben de Amerikaanse markt gekomen in de afgelopen 2 jaar, en die generieke geneesmiddelen worden alleen verkocht als sertraline HCL, met de "HCL" staat voor "hydrochloride." Elk sertraline product en gelijkaardige antidepressivum kan risico jonge gebruikers 'voor zelfmoord te verhogen, zodat het kijken voor dit effect is van essentieel belang.

Toepassingen

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft sertraline HCL goedgekeurd voor de behandeling van depressie, obsessieve-compulsieve stoornis, paniekaanvallen, posttraumatische stress-stoornis en sociale fobie. Artsen kunnen ook voorschrijven sertraline HCL tot hoofdpijn, premenstrueel dysfore stoornis en seksuele dysfunctie te behandelen.
Naast Zoloft van Pfizer, sertraline HCL is beschikbaar in nonbranded versies van Actavis, Apotex, Aurobindo, Cobalt, Dr. Reddy's Laboratories, GenPharm, Ivax, Ivagen, Lupin, Matrix, Mutual, Mylan, Pliva, Ranbaxy, Roxane, Sandoz, Zon, Teva, Torrent, Watson, Wockhardt en Zydus.

Doseren

Adulten behandeling met een enkele 50 mg sertraline HCL tablet of een voorgeschreven hoeveelheid sertraline HCL orale concentraat gemengd met 4 oz. (1/2 kopje) van ginger ale, limonade, citroen / limoen frisdrank, jus d'orange of water een keer per dag. Artsen en patiënten werken samen om een ​​onderhoudsdosis van 50 mg en 200 mg sertraline HCL die symptomen bestuurt zonder dat al te veel ongewenste bijwerkingen te vinden.
Kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar therapie te beginnen met een eenmaal daagse dosis van 25 mg, en de oudere kinderen de therapie te beginnen met een eenmaal daags sertraline HCL dosis van 50 mg.

Waarschuwing

Een Medicijnen gids verdeeld met elk sertraline HCL recept staten, "Antidepressiva geneesmiddelen kunnen suïcidale gedachten of handelingen bij sommige kinderen, tieners en jonge volwassenen te verhogen binnen de eerste paar maanden van de behandeling." De waarschuwing die specifiek geldt voor patiënten jonger dan 24 jaar, en de gids adviseert alle patiënten om hulp te zoeken als ze zich meer depressief of manisch, worden meer prikkelbaar, gewelddadig, worden meer angstig, moeite met slapen, of hebben gedachten over doodgaan of zelfmoord.

Side Effects

Sertraline HCL kunnen veranderingen in de seksuele drang, constipatie, diarree, sufheid, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid, nervositeit, onrust, zweten en gewicht veranderingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u begint met het ervaren van abnormale bloeden of blauwe plekken, wazig zien, verwardheid, koorts, hallucinaties, onregelmatige hartslag of epileptische aanvallen.

Vergelijkbare Medicijnen

Sertraline HCL werkt door het verhogen van de hoeveelheid serotonine circuleren in het lichaam van de gebruiker. De andere geneesmiddelen zogenaamde selectieve serotonine heropname remmer, of SSRI, klasse citalopram (bv Celexa van Forest), escitalopram (bijvoorbeeld Lexapro van Forest), fluoxetine (bijvoorbeeld Prozac van Lilly) en paroxetine (bv Paxil van GlaxoSmithKline).
Een 15 april 2009, "Cochrane Review" analyse van 59 klinische studies vergeleken sertraline HCL met andere SSRI's en andere antidepressiva bleek dat sertraline HCL de beste eerste optie voor de behandeling van depressieve episoden zijn. Zoals de auteurs van de analyse rapport heeft geschreven, "Het bewijs ten gunste van sertraline over sommige andere antidepressiva voor de acute fase van een ernstige depressie werd gevonden, zowel in termen van effectiviteit ... of aanvaardbaarheid / verdraagbaarheid."