Wat Is Rutin?

Wat Is Rutin?

Rutine is ook bekend als rutoside, quercetine-3-rutinoside en sophorin. Het is een stof die van nature in bepaalde planten en die verschillende gezondheidsvoordelen aan mensen biedt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je genoeg rutine te krijgen in uw dagelijkse voeding.

Identificatie

Rutine is een in water oplosbare bioflavonoid dat is gevonden in hoge concentraties in verschillende plantensoorten. De naam komt van de plant Ruta glaveolens, die hoge niveaus van natuurlijk voorkomende rutine bevat. Het wordt gevonden in bijzonder hoge concentratie in boekweit, Rheum planten en de vrucht van de Fava d'Anta boom.

Functie

Eén van de functies van rutine in het menselijk lichaam als een krachtige antioxidant. Het helpt ook bepaalde vitaminen gemakkelijker hun werk uit te voeren, vooral voor vitamine C. Andere rutine belangrijkste rol is de mogelijkheid om te reguleren de stroom van mineralen en vloeistoffen door bloedvaten. Deze laatste functie is bijzonder nuttig in de behandeling van bepaalde aandoeningen.

Soorten

Er zijn twee belangrijke vormen van rutine die relevant zijn vanuit een dieet oogpunt zijn: Verkoop van rutine en aanvullende rutine. Dietary rutine wordt verbruikt door een persoon door de inname van voedsel. Aanvullende rutine, anderzijds, wordt geconsumeerd door een supplement dat gewoonlijk de vorm van een pil. Aanvullende rutin kan gevonden worden in sommige dagelijks multivitaminen en wordt ook verkocht door zelf. De beste voorhanden bronnen van voeding rutine zijn boekweit, citrusvruchten, rode wijn, groene thee, uien, grapefruit, appels en ginkgo biloba.

Voordelen

De voordelen van het krijgen van voldoende rutine in uw dieet zijn talrijk. Rutine is nuttig bij de behandeling van glaucoom, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en allergieën. Zijn vermogen om te helpen reguleren van de permeabiliteit van de bloedvaten is de sleutel tot haar behulpzaamheid in elk van die toepassingen. Zijn antioxiderende eigenschappen maken het een goed wapen in de strijd tegen kanker en het helpt ook gezondheid van het oog op verschillende manieren (vooral door het bevorderen van een goede bloedsomloop). Ook rutine helpt om de effecten van hemofilie weren en helpt andere vitaminen en mineralen om de functie op maximale efficiëntie.

Overwegingen

Hoewel de meeste bioflavonoïden zijn relatief veilig in gematigde doses, zou een redelijke aanvullende dosis van rutine ongeveer 500 mg per dag. Degenen die al verbruiken veel dieet rutine, evenwel aanvulling niet nodig of misschien een lagere dosering nemen. Ondanks rutin giftig alleen in extreem hoge doseringen, kunnen grote doses indigestie en diarree veroorzaken bij mensen die bijzonder gevoelig zijn. Zoals altijd, is het best om uw arts te raadplegen voordat zij enige nieuwe aanvullende regime.