Wat is Renova voor gebruikt?

Ger is de Verenigde Staten merknaam voor een topicale dermatologische product dat het geneesmiddel tretinoïne, die een derivaat van vitamine A. Naast de behandeling van acne, wordt Renova ook gebruikt om donkere vlekken, ruwe gezichtshuid, rimpels en striae behandelen. Echter, bepaalde personen (met inbegrip van zwangere vrouwen), wordt geadviseerd dit product niet te gebruiken vanwege mogelijke gezondheidsrisico bijwerkingen aan hen of hun ongeboren kind, volgens Drugs.com.

Behandeling van de Acne

Renova helpt acne door het opruimen van de poriën en de vervelling weg oude dode huidcellen. Het wordt gewoonlijk voorgeschreven in een keer-een-dag dosis (toegediend voor het slapen gaan) voor personen onder de leeftijd van 50 jaar, volgens de Mayo Clinic. Echter, doseringssterkte voorgeschreven is afhankelijk van hoe slecht de individuele acne probleem, en leeftijd. Daarnaast kan acne lijken te verergeren voordat steeds beter, en het kan tot 12 weken voordat verbetering merkbaar is.

Rimpels, donkere vlekken en ruwe huid

Door verlaging van de gezichtshuid, evenals de oude huidcellen en stimuleren van de groei van nieuwe huid, Renova kan donkere vlekken, ruwe huid en rimpels. Terwijl Renova wordt gebruikt om rimpels, is het niet dat ze permanent te verwijderen (of volledig te verminderen), met name de diepere rimpels. Daarom worden patiënten over het algemeen aangemoedigd om extra blootstelling aan de zon te vermijden. Daarnaast kunnen sommige medicatie (Tetracycline is een) negatief interageren met Renova, dus het is belangrijk om uw dermatoloog adviseren van alle medicijnen die u voor het begin van Renova nemen.

Stretch Mark Behandeling

Renova vermindert striae door het herstel van het collageen in de huid van de getroffen striae gebied. Nieuwe productie van collageen in de striae gebied helpt bij het veranderen van het uiterlijk, waardoor het merk minder opvallend en meer als de omliggende huid die niet beschadigd is op deze manier. Maar Renova is alleen effectief met striae, dat zes weken oud (of minder) en nog steeds roze of vaag rood van kleur zijn.

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling

Milde bijwerkingen kan een geringe warmte in de huid waar behandeld, droogte en / of peeling. Andere bijwerkingen die soms ervaren in de vroege stadia van de behandeling zijn onder andere roodheid, branderig gevoel, jeuk en branderigheid. Indien deze voorwaarden zijn ervaren en blijven een bron van zorg zijn, contact op met uw arts.

Waarschuwing

Volgens Drugs.com, tretinoïne, de drug in Renova, niet mag worden gebruikt door individuen die zwanger bent, van plan bent zwanger te worden, of worden verbrand of geïrriteerde huid. Ook degenen die zonlicht gevoelig of allergisch bent voor een ingrediënten in tretinoïne mogen niet gebruik maken van Renova.