Wat Is Postherpetische neuralgie?

Postherpetische neuralgie is eigenlijk een complicatie die kan voortvloeien uit het hebben van gordelroos. Als je last van gordelroos, een virale infectie nauw verwant aan de waterpokken, kan een ontsteking in de zenuwen van de huid die een matige tot ernstige pijn kan veroorzaken, die vaak optreedt zelfs na gordelroos zijn ontwikkeld "genezen".

Gordelroos

Als je de ontwikkeling van gordelroos, een virus uiteindelijk loopt door de zenuwen en manifesteert zich als een vrij pijnlijke uitslag op de huid dat lijkt op een cluster of zelfs ring van blaren zijn. Meestal zult u deze infectie vindt plaats op de helft van je borst en wikkelen rond naar het midden van je rug te vinden. Zodra het virus is verplaatst door de zenuwen in de huid, kunnen deze zenuwvezels geïrriteerd en ontstoken raken, wat leidt tot postherpetische neuralgie.

Postherpetische neuralgie

Postherpetische neuralgie niet altijd optreden na een geval van gordelroos, maar het potentieel is er altijd. Na de zenuwvezels geïrriteerd en ontstoken van het virus zijn geworden, kunt u beginnen te lijden aan een soms slopende geval van postherpetische neuralgie. Deze aandoening vraagt ​​vaak de huid zo gevoelig geworden dat het blijft pijnlijk en gevoelig aanvoelt voor maanden na de infectie is verdwenen. Het maakt niet uit welk niveau van de pijn die je ervaart, is het altijd het beste om te overleggen met een arts over uw specifieke aandoening.

Symptomen

De meest voorkomende en belangrijke symptoom van postherpetische neuralgie vereist een zekere mate van pijn. Het kan scherpe en pijnlijke of diep en brandend zijn, maar het zal in het algemeen altijd komen met deze medische aandoening. U kunt ook merken een verandering in het aangedane gebied van de gevoeligheid van de huid aan te raken, soms pijn te voelen van een eenvoudige borstel tegen een aantal individuele of object. U kunt zelfs tamelijk gevoelig voor veranderingen in temperatuur worden, ervaren een zekere ongemak van zowel warm en koud. Het is ook niet ongewoon om een ​​jeuk of zelfs gevoelloosheid in de getroffen gebieden te voelen, en sommige mensen zelfs beginnen te lijden aan periodieke hoofdpijn van de verhoogde gevoeligheid.

Behandelingen

Verschillende behandelingen zijn beschikbaar, waarvan de meeste zijn gebaseerd op het type van pijn en ongemak wordt ervaren. Typisch, een arts begint met het voorschrijven van pijnbestrijding medicaitons, met inbegrip van anti-epileptica, pijnstillers, steroïden en antidepressiva. Zenuwstimulatie of transdermale behandeling van de pijn kan worden toegevoegd.

Overwegingen

De enige manier om een ​​geval van postherpetische neuralgie voorkomen is de werkelijke infectie van gordelroos. Dit kan met een gordelroos vaccin of waterpokken vaccin. Uw arts zal in staat zijn aan te bevelen het type vaccinatie het meest geschikt voor jou. Vaccinaties zijn een vorm van preventieve geneeskunde en mag niet worden gebruikt bij iedereen nog lijden aan gordelroos.