Wat Is Piles?

Soms ook wel aambeien, aambeien is een medische aandoening die ontsteking van de aderen rond de anus veroorzaakt. Ongeveer de helft van alle volwassenen ouder dan 50 hebben palen ten minste eenmaal ervaren, volgens de Mayo Clinic.

Oorzaken

Palen meestal optreedt als gevolg van druk in het rectum of de onderkant van de dikke darm door geforceerde stoelgang, zitting langere tijd op een toilet, chronische diarree of constipatie, obesitas, zwangerschap of anale gemeenschap.

Soorten

Interne aambeien invloed op de aderen in je anus en zijn niet zichtbaar van buitenaf. Externe aambeien te ontwikkelen in de aderen aan de buitenkant van je anus en kan leiden tot zwelling of knobbeltjes die je kunt voelen.

Symptomen

Heipalen veroorzaken meestal jeuk rond de anus en kan resulteren in een pijnlijke gevoel terwijl je zit of pijn wanneer je poepen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Af en stapelt bloeden veroorzaken helder rood bloed te verschijnen in uw ontlasting.

Behandeling

Bij lichte externe palen, over-the-counter lokaal corticosteroïd medicatie vaak verlichten de zwelling, terwijl de niet-receptplichtige lidocaine jeuk en pijn kan verminderen. Infrarood, laser of traditionele operatie kan nodig zijn voor hardnekkige, interne aambeien.

Overwegingen

In veel gevallen, stapels opruimen met de behandeling om daarna weer terug te keren in de toekomst, aldus de Amerikaanse National Library of Medicine. Het eten van een vezelrijk dieet en het drinken van vloeistoffen kan helpen voorkomen dat hun terugkeer.