Wat is Organic Lavender Oil?

Wat is Organic Lavender Oil?

Lavendel olie is bekend om zijn aromatherapie en medicinale toepassingen, die dateren duizenden terug van jaren. Ontdek hoe u deze essentiële olie kan gebruiken thuis, in de tuin en voor natuurlijke schoonheidsverzorging. Leer het verschil tussen biologische essentiële oliën en synthetische geur oliën. Zoek online bronnen voor de aankoop van biologische lavendel olie voor thuisgebruik.

Lavendel Feiten en Geschiedenis

Lavendel (Lavendula angustifolia) is een plant die groeit in het zonnige, goed gedraineerde bodem klimaten zoals Zuid-Frankrijk. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd en aromatische essences van planten. Lavendel essentiële olie wordt geproduceerd door stoomdestillatie van de lavendel plant.
Het duurt ongeveer £ 150 van lavendel tot een pond etherische olie te produceren. Vanwege de arbeidsintensieve aard van voor essentiële oliën worden kunstmatige etherische oliën vaak gesubstitueerd parfums en andere cosmetica zoals lotions. Ze kunnen worden bestempeld en als "aroma's" of in de handel "parfum verbindingen."
De "biologisch" label wordt bepaald door de landbouw en productie praktijken van de teler. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft richtsnoeren goedgekeurd voor "gecertificeerde biologische" producten. Alleen producten die 95 procent of meer biologische ingrediënten bevatten, voorzien van het USDA zegel.
Etherische oliën worden verondersteld in gebruik geweest te zijn al in de vierde eeuw voor Christus voor medicinale en stemming-verbeterende eigenschappen.

Voordelen / Effecten

De therapeutische effecten van essentiële olie van lavendel werden voor het eerst bestudeerd in de jaren 1920 door de Franse wetenschapper Rene-Maurice Gattefosse. Hoewel het maken van geuren in zijn laboratorium, werd Gattefosse ernstig verbrand. Op zoek naar de dichtstbijzijnde koude vloeistof, stortte hij zijn arm verbrand in een vat van lavendelolie.
Gattefosse later opgemerkt dat de branden niet blister zoals verwacht en heel snel genezen, waardoor er geen blijvende littekens.
De wetenschapper bracht de rest van zijn carrière onderzoek naar de voordelen van essentiële oliën en wordt gecrediteerd met het zijn de eerste die de term munt "aromatherapie".

Essentiële olie van lavendel wordt nu veel gebruikt voor zijn antiseptische, antibiotische, antidepressiva en ontgiftende eigenschappen. Studenten van aromatherapie vindt het op iedere expert de top 10 lijst, en de meesten beweren dat als je maar een soort olie te kopen voor thuis gezondheid gebruiken, moet lavendel zijn.

Lavendel olie kan worden toegepast nette (onverdund), een of twee druppels gewreven in de tempels en voorhoofd aan een hoofdpijn te verbannen. Het kan ook netjes worden aangebracht op brandwonden, 2-3 druppels genezing versnellen en littekens te voorkomen.
Om bladluizen, muggen en motten te ontmoedigen, voeg 10 tot 20 druppels lavendelolie in een 4-oz. Spuit fles gevuld met water. Goed schudden. Voor bladluizen, spray direct op de bladeren van de aangetaste plant. Voor muggen, spray op je huid. Voor motten, zetten enkele druppels netjes op een schone katoenen ballen, en op te slaan in kasten of laden.
Het toevoegen van 10 druppels citroen essentiële olie en vijf druppels pepermunt etherische olie aan het water en lavendel mix maakt een verfrissende en reinigende kamer spray.

Identificatie

Bij het kiezen van biologische essentiële olie van lavendel, kijk voor de woorden "100% pure essentiële oliën." De fles moet donker blauw of bruin zijn om complexe fytochemicaliën de olie te behouden.
Winkel voor essentiële oliën in reformwinkels in plaats van parfum of lichaam product winkels. Het is belangrijk op te merken dat essentiële oliën variëren in prijs van goedkope tot zeer dure gebaseerd op de zeldzaamheid van de ingrediënten en extractiemethoden. Bijvoorbeeld, kan pepermunt etherische olie worden geprijsd op $ 7 voor een halve ounce terwijl sandelhout kunnen zijn $ 45 voor hetzelfde bedrag.
Als een winkel verkoopt alle oliën tegen dezelfde prijs, zijn ze waarschijnlijk niet waar essentiële oliën, maar mengsels verdund in een drager olie.
Zie Bronnen voor leveranciers van 100 procent etherische oliën.

Waarschuwingen

Lavendel, zoals elke essentiële olie, moeten worden verdund in water of een vervoerder olie (sesam, zoete amandel-of jojoba) bij gebruik bij kinderen jonger dan 3 jaar Lavendel olie is zeer rustgevend voor kinderen, maar het wordt best gebruikt in verdunning (kamer spuiten of massage olie).

Sommige mensen zijn allergisch voor de geur van lavendel. Als je elke huid of sinus irritatie opmerkt, stop het gebruik.
De Food and Drug Administration labels essentiële oliën als "GRAS", of Generally Recognized As Safe. Product zuiverheid uitsluitend bepaald door laboratoriumanalyse, met gaschromatografie en massaspectrometrie proeven.
Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan een gediplomeerd aromatherapeut.

Hoe kan ik zien of een product is biologisch

De "biologisch" label wordt bepaald door de groeiende, behandeling en productie praktijken van de teler.
De USDA heeft pas onlangs goedgekeurde kader van gecertificeerde biologische producten.
Alleen producten die 95 procent of meer biologische ingrediënten bevatten, voorzien van het USDA zegel, geïdentificeerd door een half wit, half-groene cirkel met daarop de woorden "USDA Organic."
Kleine lokale boerderijen produceren van minder dan $ 5.000 in de winst, zijn vrijgesteld van het certificeringsproces.