Wat is Nexium medicatie?

Nexium is een merknaam voor de voorgeschreven medicatie esomeprazol. Artsen meestal voorschrijven van Nexium aan medische aandoeningen veroorzaakt door overmatige hoeveelheden zuur in je maag te behandelen.

Functie

Nexium functies door het beïnvloeden van de cellen die je maag lijn, die verantwoordelijk zijn voor de productie van het zuur gebruikt om je voedsel te verteren. Acties Nexiums verstoren de laatste fase van zuurproductie, resulteert in verminderde zuur aanwezig in de maag zijn.

Aard van het gebruik

Artsen schrijven Nexium voor de behandeling van Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), ontsteking van de slokdarm, maag en darmzweren en Zollinger-Ellison syndroom, een ziekte die overmatige maagzuur productie veroorzaakt.

Time Frame

Symptomen van een zuur-gerelateerde aandoening te verminderen, artsen meestal voorschrijven Nexium gedurende vier tot acht weken, terwijl het geneesmiddel kan worden gebruikt tot zes maanden om de behandeling van irritatie wanneer de initiële symptomen overgaan, meldt RxList. Patiënten met het Zollinger-Ellison syndroom vaak Nexium jaren.

Risico's

Vaak voorkomende bijwerkingen van Nexium omvatten zure maag, oprispingen, brandend maagzuur, indigestie en maagpijn. In combinatie met antibiotische geneesmiddelen, Nexium het potentieel ernstige allergische reacties veroorzaken en verhoogt ook het risico op pseudomembraneuze colitis, een levensbedreigende ontsteking van de dikke darm.

Overwegingen

Omdat Nexium bekend toxische effecten op de foetus bij proefdieren, artsen beperken het gebruik van het geneesmiddel bij zwangere vrouwen om gevallen waarin er geen veilig alternatief voor behandeling. Als u een voorgeschiedenis van leverziekte, kan het niet veilig is voor u om Nexium te nemen.