Wat Is Natriumlaurilsulfaat?

Natriumlaurylsulfaat, ook bekend als natriumlaurylsulfaat of SLS, is een chemische verbinding die in de vorm van detergens in aantal gemeenschappelijke huishoudelijke producten. Deze producten kunnen worden met betrekking tot schoonheid, huis of zelfs industriƫle toepassingen. De verbinding is een mengsel van zwavelzuur, monododecyl ester en natrium, en bij blootstelling aan te veel warmte, zendt giftige dampen door thermische desintegratie.

Chemische Structuur

SLS (C12H25SO4Na) is een oppervlakte-actief middel gebruikt in vele detergentia. Het bestaat uit een staart van 12 koolstofatomen die aan een sulfaatgroep. In zuivere vorm is deze verbinding zeer giftig tenzij gemengd verdunde concentraties. Deze oppervlakteactieve anionogene (dwz bevat negatieve lading) van aard. Zowel natriumlaurylsulfaat en natrium lauryl ether sulfaat zijn de esters (een klasse van organische geurende verbindingen) zwavelzuur. Een andere naam voor SLS zwavelzuur monodeodecyl ester natriumzout.

Toepassingen

SLS kan in een fles worden gezet en vervolgens verkocht in de markt met als huidverzorgingsproduct. Het fungeert als een schuimende of de verspreiding agent voor huidverzorgingsproducten en produceert schuim, net als dat gevormd in tandpasta of shampoo. De meeste huishoudelijke producten zoals afwassen zeep zijn opgebouwd uit 50 procent SLS. Het wordt ook gebruikt in wasoplossingen vanwege zijn vet bestrijdende eigenschappen.

Effecten op de menselijke huid

Natriumlaurylsulfaat is een detergent bekend om irritaties en ontstekingen veroorzaken in de huid. Langdurige blootstelling aan natriumlaurylsulfaat kan ook irritatie bij menselijk gezicht veroorzaken. SLS kan ook huidproblemen bij mensen met een chronische huidziekte verergeren. Het treft vooral de mondelinge epitheliale structuur. Atopische huid is minder gevoelig tegen irritatie aan SLS.

Gevaren van natriumlaurylsulfaat

Producten bereid uit natriumlaurylsulfaat zoals shampoos, gels gebruikt voor baden en zwemmen bubbels zijn gevaarlijk voor huid en haar. Echter, SLS zijn rol vervult van poets- vereist in de garage vloeren, ontvetters motoren, zepen om auto's te wassen. Vanwege de corrosieve aard, is zeer reactief op oppervlakken die vettige stoffen. Het is een primair irriterend voor de huid en wordt gebruikt in klinische proeven.

Beschikbaarheid / kosten

Natriumlaurylsulfaat is een synthetische chemische gereguleerd als bestrijdingsmiddel. Het wordt gebruikt over de hele wereld voor klinische testen als primaire irriterend voor de huid. Het is zeer goedkoop en gemakkelijk beschikbaar. SLS wordt gebruikt in zowel kleinschalige en grootschalige industrie. .