Wat Is Myelodysplasie Disease?

Wat Is Myelodysplasie Disease?

Myelodysplastisch syndroom (MDS) is een term voor een verzameling van ziekten die het onjuist functioneren van het beenmerg omvat. Het treedt op wanneer bloedcellen sterven in het merg, waardoor bloedarmoede en andere zaken rond het bloed. In veel gevallen, mensen met MDS ontwikkelen van een vorm van leukemie.

Symptomen van de ziekte van Myelodysplasie

MDS komt meestal voor bij mensen ouder dan 60 De meest voorkomende symptomen zijn bloedarmoede, blauwe plekken en bloedingen. De meeste doden gevolg van bloedverlies of infectie. Symptomen beginnen geleidelijk, soms over jaren, maar worden steeds agressiever tegen het einde van het leven.

Diagnose van Myelodysplasie Disease

Bloed screenings en beenmerg analyse worden gebruikt om te bepalen of iemand heeft MDS. De voorwaarde is vergelijkbaar met ziekten zoals standaard anemie en leukopenie.

Behandeling van myelodysplasie Disease

Behandelingen ontworpen om rode bloedcellen groei te bevorderen worden in MDS. Bloedtransfusies en medicijnen ontworpen om bloed celgroei stimuleren en looptijd worden gebruikt. Er is hoop dat de cel transplantaties voortkomen zal helpen mensen met MDS als het verder wordt onderzocht.

Prognose voor mensen met Myelodysplasie Disease

Ongeveer een derde van de mensen met MDS ontwikkelen acute myelogene leukemie, een moeilijk te behandelen kanker.

Beroemde Ties

Wetenschapper Carl Sagan en auteur Roald Dahl stierf aan MDS.