Wat is Lupus artritis?

Lupus (SLE) is een systemische auto-immuunziekte, dat ongeveer 1,4 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft. Ongeveer 90 procent van mensen met lupus ervaring gewrichten en spieren pijn geassocieerd met de ziekte. Lupus artritis is de meest voorkomende oorzaak van pijn in de gewrichten bij lupus-patiënten; ongeveer 35 procent van de mensen met SLE lupus artritis.

Effecten

Lupus artritis veroorzaakt pijn en zwelling in de gewrichten, die gepaard kan gaan met tederheid en een gevoel van warmte. All-over ochtendstijfheid gebeurt meestal met lupus artritis. Vloeistof verzamelt tevens in de gewrichten, die druk en aanvullende zwelling kan veroorzaken. Lupus artritis veroorzaakt meestal geen blijvende vervorming van de gewrichten of ernstige gewrichtsschade, hoewel het een zeer ongemakkelijke aandoening kan zijn.

Kenmerken

Lupus artritis heeft geen invloed op de nek en rug. Gewrichten verst van het centrum van het lichaam het meest waarschijnlijk worden beïnvloed. Enkele veel voorkomende plaatsen voor lupus artritis zijn onder de vingers, handen, polsen, ellebogen, knieën, enkels, voeten en tenen. Lupus artritis komt over het algemeen in een symmetrisch patroon. Dezelfde verbindingen worden aangetast aan beide zijden van het lichaam.

Overwegingen

Diverse omstandigheden, wat door lupus en sommige niet, gewrichtspijn en zwelling bij patiënten met lupus veroorzaken. Vaak verondersteld gewrichtsproblemen bij lupus patiënten veroorzaakt door lupus artritis, zelfs als de symptomen niet passen. Mensen met lupus kan ook reumatoïde artritis, fibromyalgie, botafbraak, bursitis en tendinitis. Gewrichtsinfecties kan ook leiden tot soortgelijke symptomen bij lupus-patiënten. Het bepalen precies welke problemen veroorzaakt gewrichtspijn is belangrijk, zodat de beste behandeling kan worden gekozen.

Identificatie

Lupus artritis is moeilijk te diagnosticeren omdat de meeste van de tests voor de voorwaarde positieve resultaten wie lupus heeft. X-stralen bij patiënten met lupus artritis gewoonlijk normaal en gewrichtsvocht proeven tonen slechts geringe ontsteking. Lupus artritis wordt gediagnosticeerd door lichamelijk onderzoek, testen uit te sluiten andere voorwaarden, en een gedetailleerde geschiedenis van de symptomen.

Preventie / Solution

Behandeling van lupus artritis bestaat uit dezelfde medicijnen meestal gebruikt om lupus. Doseringen kunnen moeten worden aangepast om artritische symptomen bij lupus-patiënten te beheersen, maar een combinatie van NSAID's (bijvoorbeeld ibuprofen), zijn anti-malariamiddelen (zoals Plaquenil) en corticosteroïden (zoals prednison) gewoonlijk gebruikt. Fysiotherapie en low-impact uit te oefenen, zoals zwemmen of aquarobics, kan ook nuttig zijn.