Wat Is levermetastase?

Een diagnose van kanker is beangstigend, en verwarring gaat vaak gepaard met die angst. Wanneer kanker goed is gediagnosticeerd in de ontwikkeling ervan lever metastase is een veel voorkomende secundaire diagnose omdat kankercellen hebben de neiging om te reizen van hun plaats van herkomst naar de lever.

Over

Levermetastasen is de conditie wanneer kanker aanwezig is in de lever, en is daar van een ander orgaan of plaats in het lichaam verspreiden. Wanneer levermetastasen aanwezig is, de oorsprong van de kanker niet in de lever.

Feit

Wanneer metastaseert naar de lever, is het meestal een gevolg van borst, slokdarm, long-of maagkanker.

Symptomen

Symptomen die kanker is uitgezaaid naar de lever omvatten abdominale pijn, gewichtsverlies en geelzucht. Vaak levermetastasen geen symptomen tot het voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd aanwezig is.

Behandeling

Omdat kanker in de lever is gewoonlijk niet de oorsprong van de ziekte, zal behandeling gericht op de plaats van vertrek en kanker impliceert gewoonlijk chemotherapie. Als de kanker zich in beperkte en geconcentreerde gebieden is, wordt een operatie overwogen.

Prognose

De prognose van kanker die is uitgezaaid naar de lever is afhankelijk van hoe ver de kanker gevorderd is op de plaats waar het begon, en hoeveel het heeft verspreid naar andere delen van het lichaam. Als kanker in de vroege stadia, kan behandelingen zoals chirurgie, chemotherapie en bestraling worden gecombineerd om de effecten van de kanker op de levensverwachting verminderen.