Wat is LDL?

Er zijn bepaalde onderwerpen gezondheid moeten we niet negeren, met LDL is een van hen. Cholesterol is een soort vet door het lichaam, en wordt ook gevonden in enkele van de voedingsmiddelen die u eet. LDL is bekend als low-density lipoprotein cholesterol. Het is ook bekend als de slechte cholesterol. Door te kijken naar zijn naam, kan de L helpen herinneren het adagium 'hoe lager het niveau, hoe beter. "

De Geschiedenis

LDL-cholesterol kan een factor in de opbouw van plaque op de wanden van slagaders. Hoge niveaus van LDL verhogen het risico voor aderverkalking of slagader verstopping, die het hart kan vergroten of volledig de kern afgesneden bloedtoevoer. Deze blokkade kan ook leiden perifeer vaatlijden, die een operatie ondergaat om duidelijk slagaders en terug normale bloedstroom naar en van het hart.

Functie

LDL is een soort eiwit geproduceerd door de lever cholesterol voert door het bloed. Hoewel het gewoonlijk wordt aangeduid als de slechte cholesterol, heeft het een belangrijke taak. Het draagt ‚Äč‚Äčantioxidanten en aminozuren aan andere cellen. Cholesterol reist via de bloedbaan, om al je cellen krijgen. Eiwitten vormen een schil om de cholesterol te houden van scheiden van het bloed zoals deze door het lichaam.

Betekenis

Onderzoek heeft aangetoond dat in verschillende delen van de wereld waar mensen hebben een laag LDL-niveau, is hart-en vaatziekten verlaagd, en minder mensen hebben hartaanvallen. Met toezicht van een arts, kan LDL niveaus worden verlaagd met een dieet en medicatie.

Kenmerken

Als je een hoog cholesterolgehalte, het kan verschillende dingen betekenen. Je zou een hoog totaal cholesterol niveau met inbegrip van zowel HDL en LDL niveaus hebben. Het kan ook betekenen dat je totale niveau is acceptabel, maar je hebt een hoog LDL-niveau. Idealiter wil je een totaal cholesterolgehalte van minder dan 200 mg. De LDL-niveau is het een te kennen, en de ene naar lagere als de nummers zijn hoog. Een LDL-niveau van 130 mg of meer wordt gezien als hoog.

Risicofactoren

Hoge LDL niveaus zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op hartziekten en beroerte. Uw arts kan testen om te bepalen of u een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Als je merkt dat je wel een hoog LDL, kan uw arts ook duiden op een dieet met weinig cholesterol. Met hoge LDL niveaus kunnen ook lager het niveau van HDL, bekend als goede cholesterol.