Wat is L-lysine goed voor?

L-lysine, ook wel lysine of aminozuur K, is een essentieel aminozuur dat belangrijk is voor optimale groei van het lichaam. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten.

Waar haal je L-lysine?

Eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten een ruime hoeveelheid lysine. De meeste mensen krijgen voldoende lysine in hun dieet, hoewel veganisten deficiƫnt kunnen zijn als ze niet genoeg bonen, erwten en linzen te eten.

Herpes en gordelroos

U kunt mond en genitale zweren veroorzaakt door het herpes simplex virus en gordelroos veroorzaakt door herpes zoster virus met lysine supplementen behandelen. De supplementen kunnen het herstel sneller te maken en het risico van terugkerende herpes puistjes te verminderen.

Pijn

De Universiteit van Maryland Medical Center rapporteert dat sommige vormen van lysine in combinatie met anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, kan helpen verminderen de pijn van migraine, menstruatie en episiotomie.

Osteoporose

L-lysine helpt het lichaam calcium op te nemen uit de voeding en voorkomt het verlies van calcium in de urine. Daarom sommige onderzoekers menen dat L-lysine kan helpen voorkomen botverlies die leidt tot osteoporose.

Waarbij L-Lysine

De Universiteit van Maryland Medical Center raadt het werken met een arts als u wilt L-lysine nemen. Het heeft geen gedocumenteerde bijwerkingen indien genomen in aanbevolen aanvullende doses.