Wat Is Iodosorb?

Iodosorb / Iodoflex vertegenwoordigen de merknamen van de cadexomer jodium-gebaseerde producten gebruikt om chronische exsuderende wonden en zweren, zoals ulcus cruris, decubitus en diabetische ulcera te behandelen. De distributeur bieden zowel gel en dressing oplossingen.

Iodosorb / Iodoflex Dressing

De Iodosorb dressing bestaat uit een hydrofiel, geelbruine bead matrix die 0,9 procent elementair jood bevat. De jodium, die ook vertoont antibacteriële eigenschappen, geeft langzaam als de korrels absorberen de vloeistof uit de wond of waterige oplossingen. Als de dressing op een geel beslag of geïnfecteerde wond wordt geplaatst, zal de capillaire werking Iodosorb's opstellen van de bacterie waar het vast komt te zitten in tussen de kralen.

Iodosorb / Iodoflex Gel

Iodosorb Gel bevat 0,9 procent elementair jodium en maakt gebruik van dezelfde vervelling en overheveling eigenschappen als de dressing. Mogelijke bijwerkingen zijn lichte irritatie, pijn, roodheid of zwelling op de site van de aanvraag.

Waarschuwingen

Mis deze medicatie als u allergisch of gevoelig zijn voor jodium, hebben de ziekte van Hashimoto, niet-toxisch nodulair struma, een geschiedenis van de schildklier aandoening, een geschiedenis van de ziekte van Grave niet gebruiken, te identificeren als een zwangere vrouw of een zogende moeder of zijn op dit moment het nemen van een geneesmiddelen die lithium bevat. Personen met een ernstig verminderde nierfunctie en een voorgeschiedenis van stoornissen van de schildklierfunctie zijn meer vatbaar voor de schildklier metabolisme verandert bij gebruik Iodosorb. Er zijn geïsoleerde meldingen van personen met endemische struma ervaren van hyperthyreoïdie bij gebruik Iodosorb geweest. De veiligheid en effectiviteit van Iodosorb bij kinderen is nog niet bevestigd.