Wat is in Gold Kronen?

Wat is in Gold Kronen?

In de loop der jaren zijn gouden kronen gegroeid vaker voor. Als gevolg van duurzame en langdurige aard is goud, veel tandartsen zien goud als de ideale stof voor tandheelkundige kronen. Immers, het kost nogal wat om chip goud en het metaal kan gemakkelijk tegen bijten en kauwen. Plus, tandglazuur en goud dragen in hetzelfde tempo. Uiteraard, goud is een goede stof om te gebruiken in de tandheelkundige kronen, maar wat is nu precies in gouden kronen?

Geschiedenis

In veel gebieden van de wereld, hebben gouden tanden of kronen lang beschouwd als een soort statussymbool, meestal gereserveerd voor alleen de hogere klasse individuen. Echter, in 1746, een Franse tandarts genaamd Claude Mouton aanbevolen het gebruik van goud in kronen. Sindsdien is goud uitgegroeid tot een van de meest voorkomende stoffen die gebruikt worden in de tandheelkundige kronen.

Functie

Hoewel vaak verward met vullingen, kronen zijn eigenlijk heel verschillend van vullingen. Vaak "caps", kronen worden gebruikt om een ​​gebroken of rotte tand en in tegenstelling tot vullingen vervangen, het hele tand in plaats van een kleine portie.

Kenmerken

Hoewel de naam suggereert dat goud kronen zijn geheel van goud, goud kronen eigenlijk uit vele verschillende materialen zoals tin, platina, zilver, koper, tin en goud. Gemiddeld is een typisch gouden kroon slechts uit ongeveer 75% goud.

Soorten

Naast goud, zijn er vele andere soorten stoffen die kunnen worden gebruikt voor tandkronen met porselein wordt de andere meest gebruikte. Hoewel minder duurzaam dan goud kronen, veel mensen de voorkeur porseleinen kronen, omdat ze meer lijken op glazuur van de werkelijke tand. Andere materialen zoals nikkel, chroom en goud legeringen worden ook vaak gebruikt voor tandheelkundige kronen.

Time Frame

Gemiddeld een gouden kroon duurt ongeveer 10 tot 15 jaar. Afhankelijk tandhygiëne het individu, kan de kroon langer. Vergeleken met andere soorten kroon materialen, goud tandkronen vaak langer duren dan alternatieve stoffen.

Kosten

Hoewel de kosten van de gouden kronen varieert, de meeste verzekeringen dekken de kosten van gouden kronen. Sinds keramische kronen worden beschouwd als een cosmetische procedures, veel verzekeringsmaatschappijen hebben de neiging om een ​​kleiner deel van de kosten te dekken. In het algemeen echter, kan een persoon verwachten te worden gebracht tussen de $ 600 en $ 1.000 per gouden tand goud.