Wat is Imiquimod?

Imiquimod is een recept medicatie met een aantal verschillende toepassingen. Het is een topisch geneesmiddel dat wordt gebruikt voor actinische keratose behandelen. Actinische keratose is een huidaandoening die voorstadia. Het wordt ook gebruikt om oppervlakkig basaalcelcarcinoom, dat een kankerachtige aandoening (huidkanker) behandelen. Het behandelt een breed assortiment van huid-gerelateerde ziekten. Het is een immuunrespons modifier die een verscheidenheid aan toepassingen.

Milde bijwerkingen

De meerderheid van de medicijnen die hebben er een aantal bijwerkingen. Hoewel veel mensen die Imiquimod gebruiken hoeft geen bijwerkingen ervaren, zijn er gemeld gevallen van rugpijn, tederheid waar de crème op is aangebracht, milde pijn, hoofdpijn, brandend gevoel, jeuk, kleine wondjes of een drainage, waar de crème op is aangebracht, zwelling , korstvorming, schilfering en roodheid. In het algemeen zijn deze bijwerkingen zijn mild.

Ernstige bijwerkingen

Er zijn een aantal ernstige bijwerkingen geassocieerd met het gebruik Imiquimod ook. In gevallen van ernstige bijwerkingen, moet onmiddellijk medische hulp worden gezocht. Ernstige Imiquimod bijwerkingen zijn keelpijn, koude rillingen, koorts, hartkloppingen, spierpijn, pijn op de borst, tekenen van een allergische reactie (zoals huiduitslag, benauwdheid op de borst, met een harde tijd ademhaling, zwelling van de lippen, tong en gezicht, en jeuk ), misselijkheid, zwakte, bloeden of blaren waar de crème werd aangebracht, moeite urineren, vaginale zwelling of pijn en zwelling van de lymfeklieren.

Componenten

Elke gram van Imiquimod bestaat uit 10 mg van de medicatie in een verdwijnende crème foundation. De crèmebasis bestaat uit cetylalcohol, isostearinezuur, petrolatum (wit), polysorbaat 60, xanthaangom, water (gezuiverd), methylparaben, glycerol, sorbitan monostearaat, stearylalcohol, propylparaben en benzylalcohol. De verdwijnende crème is een gebroken witte kleur.

Functie

De manier Imiquimod functies is dat het zich richt op het stimuleren van het zenuwstelsel. Het stimuleert het zenuwstelsel, wat resulteert in het zenuwstelsel het vrijgeven van chemische stoffen genaamd cytokines. Cytokines zijn cruciaal voor bescherming van het lichaam tegen virussen en doden van kankercellen.

Virale infecties

Imiquimod wordt ook vaak gebruikt voor de behandeling van virale infecties, vooral condyloma wratten. Het heeft ook een applicatie voor het wegwerken van gewone wratten (dit werkt alleen als de gewone wrat is al enigszins is uitgedund) en vlakke wratten. Imiquimod kan ook helpen elimineren vitiligo, keloid littekens en granuloma annulare.