Wat is High schildklier?

Hyperthyreoïdie, of overactieve schildklier aandoening, is een aandoening die ervoor zorgt dat de schildklier te veel thyroxine en triiodothyronine, hormonen die het metabolisme reguleren, zegt de National Institutes of Health (NIH). Volgens een rapport van de Amerikaanse Vereniging van Klinische endocrinologen in 2005, 1 procent van alle Amerikanen lijden aan hyperthyreoïdie.

Oorzaak

Volgens de NIH, veel omstandigheden hyperthyreoïdie, waaronder de ziekte van Graves, ontsteking, ovariële en testiculaire tumoren, en te veel jodium in het dieet. Ziekte van Graves is de oorzaak van hyperthyroïdie bij de meeste patiënten.

Symptomen

De NIH meldt dat de symptomen van een overactieve schildklier kunnen zijn: vermoeidheid, verhoogde eetlust, gewichtsverlies, moeite met concentreren, overmatig zweten, en struma. Een struma is een zwelling van de schildklier die zichtbaar als een bult op de keel.

Behandeling

Patiënten met hyperthyreoïdie worden behandeld volgens de ernst van de symptomen. Meestal artsen behandelen hyperthyroïdie met een combinatie van geneesmiddelen, radioactief jodium de schildklier vernietigen en chirurgie, zegt de NIH.

Prognose

Volgens de NIH, meestal van hyperthyroïdie zijn gemakkelijk te behandelen en zelden levensbedreigend worden.

Complicaties

Mogelijke complicaties zijn hartfalen, snelle hartslag, en een verhoogd risico op osteoporose.