Wat Is Heupzenuw Ziekte?

Wat Is Heupzenuw Ziekte?

Ischias is wat pijn, zwakte, gevoelloosheid of tintelingen in het been wordt genoemd. Het is het gevolg van een verwonding of de compressie van de nervus ischiadicus. Heupzenuw ziekte is het gevolg van de pijn en ongemak veroorzaakt door ischias.

Significantie

Ischias begint meestal in de onderrug en straalt naar beneden door de billen en in de grote heupzenuw in een onderbeen. Heupzenuw ziekte lost zich vaak in een paar weken of maanden. Andere keren kan het ernstiger zijn, slopende en duurzamer.

Overwegingen

Heupzenuw ziekte is eigenlijk een symptoom van een andere aandoening. Een uitgegleden of gedegenereerde schijf, een bekken letsel of een back fractuur kan de oorzaak zijn.

Effecten

Pijn, gevoelloosheid, zwakte en tintelingen zijn eerste symptomen. De pijn kan verergeren 's nachts, na het staan ​​of zitten, bij hoesten, lachen of niezen, bij het buigen of bij gewoon wandelen een paar meter.

Time Frame en behandeling

Sommige heupzenuw ziekte zal zichzelf oplossen op eigen houtje zonder enige behandeling. De behandeling bestaat uit ijs voor de eerste 48 tot 72 uur daarna warmte, over-the-counter pijnstillers en slapen met een kussen onder de knieën.

Waarschuwing

Heupzenuw ziekte kan moeilijk te behandelen zijn. Fysiotherapie, injecties op de site en / of de voorgeschreven medicijnen zijn vaak nuttig.

Potentiële

Als de heupzenuw pijn met succes wordt gediagnosticeerd en behandeld, volledig herstel is heel goed mogelijk.