Wat is het verschil tussen Starch & Suikers?

Wat is het verschil tussen Starch & Suikers?

Zetmeel en suikers zijn beide koolhydraten die een cruciale rol spelen bij energie planten en energie en voeding van vele dieren.

Koolhydraten

Koolhydraten, organische verbindingen bestaande uit koolstof, waterstof en zuurstofatomen, een product van fotosynthese. Koolhydraten worden ook wel sacchariden.

Suikers

Een eenvoudige koolhydraten, hetzij een monosaccharide of disaccharide, is ook bekend als een suiker. Monosacchariden zoals glucose en fructose uit een enkele keten van moleculen en zijn eenvoudige suikers. Disacchariden zoals lactose en sucrose uit twee monosacchariden.

Zetmeel

Zetmeelsoorten complexe koolhydraten of polysacchariden en zijn gemaakt van meerdere monosacchariden, waarbij de suikermoleculen lijn in dezelfde richting.

Belang van Suikers

Suikers, met name glucose, spelen een belangrijke rol in het metabolisme. De meeste koolhydraten worden afgebroken tot glucose te metaboliseren. Vruchten, honing, ahornsiroop en melk bevatten suikers.

Belang van Zetmeel

Zetmeel laten planten energie op te slaan en zijn een belangrijke bron van vezels voor veel dieren. Groenten en granen bevatten zetmeel.