Wat is het verschil tussen Maag Virus & Voedselvergiftiging?

Je voelt je een kramp in je buik. Dan de andere. Vrij snel, je bent vast in de badkamer met diarree en braken die lijken te gaan voor altijd. Het is duidelijk dat er iets mis is, maar hoe weet je of je ellende wordt veroorzaakt door een virale infectie of door de semi-groene vlees moest je voor de lunch? De symptomen tussen de twee aandoeningen zijn vergelijkbaar, maar met wat speurwerk kunt u mogelijk te pinnen precies wat er gaande is in je maag.

Maag Virus Basics

De aandoening beter bekend als buikgriep of maag virus is eigenlijk virale gastro-enteritis. Het is opgelopen na contact met een virus zoals adenovirus, astrovirus, norovirus of het rotavirus. Deze darminfectie is gewoonlijk minder en mensen die anders gezonde neiging te herstellen zonder complicaties binnen één tot 10 dagen.

Maag Virus Symptomen

De symptomen van een maag virus niet direct na het eten van een bepaald voedingsmiddel verschijnen; ze kunnen enkele dagen duren om te ontwikkelen nadat je bent blootgesteld aan het virus. Een maag virus wordt gekenmerkt door verschillende symptomen, en niet elke patiënt allemaal ervaren. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn diarree die geen bloed bevat, winderigheid, buikpijn, misselijkheid, braken, spierpijn en een lichte koorts.

Moet u uw arts te bezoeken?

Er is niet veel dat kan worden gedaan over virale gastro-enteritis; het zal overgaan in de tijd, dus het beste om te doen is om gewoon laat het op zijn beloop. Echter, als je een hoge koorts te ontwikkelen, ziet bloed in de ontlasting of braaksel, of ineens veel erger, is het tijd om uw arts te bezoeken. Kan zijn ernstiger dan een simpel geval van de buikgriep uw conditie. Zie ook uw arts als u niet kunt houden dat er geen vloeistoffen naar beneden voor meer dan 24 uur of beginnen te ervaren symptomen van uitdroging.

Voedselvergiftiging Basics

Voedselvergiftiging treedt op wanneer u iets vervuild zijn met besmettelijke organismen innemen. Virussen, bacteriën en parasieten zijn de meest voorkomende daders. Voedselvergiftiging varieert van zeer geringe potentieel dodelijke afhankelijk van het type verontreiniging en de algehele gezondheid.

Voedselvergiftiging Symptomen

De symptomen van voedselvergiftiging zijn vergelijkbaar met die van virale gastro-enteritis, en de twee worden vaak verward. Voedselvergiftiging omvat ook misselijkheid, braken, diarree, flatulentie, lage koorts en buikpijn en krampen. Voedselvergiftiging kan ook gaan om zwakte en onrust, en soms flauwvallen.

Mocht u uw arts te bezoeken?

Zoals virale gastro-enteritis, voedselvergiftiging is niet altijd een bezoek aan de dokter vragen. Echter, als u vermoedt dat dit de reden is voor uw symptomen, het is beter het zekere voor het onzekere. Als uw symptomen aanhouden gedurende meer dan een paar dagen of krijgt plotseling erger, als je koorts stijgt tot boven 102 graden Fahrenheit, zie je bloed in je ontlasting of braaksel, of als u tekenen van uitdroging te ontwikkelen, maak dan een afspraak met uw arts te zien.

Hoe je het verschil?

Het is uiterst moeilijk om het verschil tussen een maag virus en voedselvergiftiging thuis vertellen. Als je bezorgd bent over je symptomen hebt, of als je niet beter na een paar dagen, zie uw arts. Hij kan een aantal tests uitvoeren om te zien of de oorzaak van uw klachten is herkenbaar.

Uw arts zal u vragen om een ​​overzicht van uw symptomen, samen met de details van toen ze begonnen en hoe ernstig ze zijn geweest. Als je nog wat je net gegeten voordat je ziek werd, kan die informatie helpen uw arts bepalen wat u lijdt. Als verder onderzoek nodig is, kan uw arts een bloedmonster nemen om bepaalde virussen te identificeren of u vragen om een ​​ontlasting te controleren op parasieten.

Sommige voedselvergiftiging oorzaken zijn nooit geïdentificeerd. Wees niet verbaasd als uw arts stuurt je naar huis met instructies om te rusten en veel te drinken totdat uw symptomen verbeteren.