Wat is het verschil tussen goed Yeast & goede bacteriën?

"Goed" gist en "goede" bacteriën lijken in veel opzichten - hun vorm (eencellig organisme), hun functie (in evenwicht uit hun "slechte" tegenhangers in het lichaam), en zelfs hun gemeenschappelijke terminologie. Zowel "goede" gist en "goede" bacteriën (meer formeel bekend als "gunstig gist" en "goede bacteriën") in de medische gemeenschap als bekend "probiotica." Deze probiotica het tegenovergestelde van "antibiotica", die alle culturen in het systeem doden om het lichaam van niet-nuttigen ontdoen plaats van balanceren de twee krachten tegen elkaar. Beide zijn beschikbaar als over-the-counter voedingssupplementen.

Geschiedenis

Russische Nobelprijswinnaar Elie Metchnikoff wordt beschouwd als de uitvinder van probiotica te zijn, hoewel hij niet echt munt de term. Zijn 1907 boek was de eerste wetenschappelijke verkenning van de voordelen voor de gezondheid van de bacteriën. Metchnikoff's werk geïnspireerd Japanse microbioloog Minoru Shirota op de eerste commercieel beschikbare probiotische drankje ('Yakult'), uitgebracht in 1935. De eigenlijke term 'probiotica', bedacht in de jaren 1960, wordt toegeschreven aan wetenschappers Lilly en Stillwell uitvinden. Henri Boulard ontdekte heilzame giststam Saccharomyces boulardii in 1920 in zijn onderzoek voor een intestinale nood behandeling.

Functie

Zowel "goede bacteriën" en "goede gist" hebben dezelfde functies als voedingssupplementen. Beide zijn van oudsher gebruikt om intestinale cultuur problemen te behandelen met een diarree symptoom, vooral waar goedaardige bacteriën zijn gedood tijdens een antibioticakuur. Stimuleren beide enzymen in het spijsverteringskanaal en werken in de darm immuunrespons stimuleren. Daarnaast probiotica te voorkomen en te behandelen flare-ups van "slechte gist" infecties, urineweginfecties, prikkelbare darm syndroom en eczeem. Ze hebben oncologische toepassingen en: probiotica worden voorgeschreven voor de behandeling van postoperatieve dikke darm ontsteking en de herhaling van enkele blaaskanker verminderen.

Soorten

De meeste gisten zijn onschadelijk voor het lichaam, maar een aantal zijn enorm schadelijk wanneer mogen ongecontroleerd groeien (zoals candida, luieruitslag en een aantal andere onaangename infecties veroorzaakt). Saccharomyces boulardii is een gunstige soort gist, evenals Saccharomyces kefir en Torula kefir. De lijst van goede bacteriën is veel langer. De meest voorkomende hiervan zijn soorten van bifidobacteriën en melkzuurbacteriën in de groep Lactobacillus.

Identificatie

Simpel gezegd, gist technisch schimmels en bacteriën niet. Beide zijn eencellige micro-organismen. Als zodanig zijn ze er hetzelfde uitzien onder een microscoop. Er is geen manier om visueel tussen goede en slechte bacteriën vertellen door gewoon gluren bij de niet-geteste organismen door een microscoop, noch is er een manier om visueel goed van kwaad gist identificeren zonder laboratoriumonderzoek. Als je een schimmelinfectie of een tekort aan goede bacteriën in je systeem vermoedt, is het best niet te raden. Neem contact op met een arts.

Voordelen

De voor de hand liggende voordelen van probiotica zijn de gastro-enterologische degenen; bijna iedereen die klaagde van diarree is verteld om yoghurt te eten. Echter, de voordelen gaan verder dan de resolutie van turista. Patiënten van de ziekte van Crohn zijn voorgeschreven probiotica het vermogen van de darm om zichzelf te beschermen versterken. Mensen met zweren gebruik ze voor een groot deel om dezelfde reden. Vrouwen gediagnosticeerd met vaginose gebruik probiotica aan hun urogenial bacteriofungal bevolking te beheersen. Nog meer interessant, studies in de jaren 1990 toonde aan dat probiotica wenden van de ontwikkeling van allergieën van kinderen.