Wat is het verschil tussen gekweekte en wilde zalm?

Wat is het verschil tussen gekweekte en wilde zalm?

Gezien de keuze tussen gekweekte of in het wild gevangen zalm, mogen consumenten niet weten welke te kiezen. Er zijn grote voedingswaarde en milieu kwesties om te overwegen bij het maken van de keuze tussen gekweekte en in het wild gevangen zalm.

Gekweekte zalm

Meer dan $ 1 miljard aan vis wordt gekweekt in de Verenigde Staten elk jaar, zalm is een van de meest populaire soorten.

Nadelen van-Farm verhoogd Zalm

Omdat kweekvis een betrouwbare voedselbron en minder ruimte in te zwemmen, hun organen berusten vetter dan wilde zalm, minder omega-3 vetzuren.

Gezondheidsrisico's in verband met de boerderij verhoogd Zalm

Gekweekte zalm bevatten meer ongezonde omega-6 vetten, wat kan leiden tot ontsteking geassocieerd met hartaanvallen, beroertes en andere gezondheidsproblemen.

Voordelen van Wilde Zalm

Wilde zalm zijn 30% slanker dan hun gekweekte tegenhangers, en bevatten 20% meer bruikbare eiwit. Wilde zalm ook omega-3 vetzuren, die hartziekte, lagere triglyceriden die hoog cholesterolgehalte veroorzaken, voorkomen dat bepaalde kankers en reguleren insulinespiegels.

Environmental Concerns

Dalhousie University studies voltooid in 2008 laten zien dat de populatie van wilde zalm met 50% af wanneer een vis-boerderij is gelegen in de buurt van hun habitat. Deze enorme bevolking daling is grotendeels te wijten aan ziekten en parasieten verspreiden naar wilde zalm door gekweekte vis.

Waarom gekweekte zalm is Slecht voor wilde zalm

Gekweekte zalm ontsnappen en het ras met de wilde zalm, dus het verdunnen van de genetische pool en het vermogen van de wilde zalm is om te overleven.

Viskwekerijen Verontreinig

De antibiotica en andere chemicaliƫn die worden gebruikt om gekweekte vis behandelen lekt ook in de watervoorziening en de effecten van andere zeedieren. Antibioticaresistentie menselijke ziekten is toegeschreven aan de verhoogde blootstelling aan antibioticum chemicaliƫn in voedsel en water, geen kleine hoeveelheid die door viskwekerijen.