Wat is het verschil tussen EPO & PPO in Blue Cross of California

Binnen de beheerde gezondheidszorg, levering systemen werken uit van een netwerk van dienstverleners dat contract met individuele verzekeraars. Blue Cross of California voert een breed scala van verzekeringen gezondheid plannen, waarvan er twee het EOB en PPO plannen. De verschillen tussen deze plannen te maken met hoe diensten worden geleverd en die betaalt hen.

EPO Plannen

EPO plannen, ook wel bekend als exclusieve aanbieder Organisaties, bestaan ​​uit kleine netwerken van artsen en faciliteiten. Huisartsen beheren van alle aspecten van de medische zorg van een patiënt en het omgaan met de verwijzing proces wanneer de zorg van een specialist nodig is, volgens Mama's Health, een gezondheidszorg referentiesite. EPO plannen dragen een maximale levensduur beleid in termen van hoeveel ze zal betalen in de loop van het leven van een patiënt. Door de manier waarop deze netwerken worden opgezet, kunnen EPO plannen grote kortingen op de totale medische kosten bieden. Echter, ze vereisen patiënten binnen het netwerk te blijven om voor de diensten aan te vallen; anders, patiënten betalen de totale kosten voor elke buiten het netwerk ontvangen zorg.

PPO Plannen

PPO plannen, ook wel bekend als Preferred Provider Organisaties, bestaan ​​uit grotere netwerken dan die welke door EPO plannen, volgens BenefitsCafe, een plan voor de gezondheid resource site. In dit type van het plan, moeten patiënten een huisarts uit te kiezen binnen het netwerk, die alle aspecten van de zorg van de patiënt zal coördineren. PPO plannen dekking van de kosten voor de buitenkant van de provider netwerk ontvangen diensten; echter, zullen patiënten meer out-of-pocket kosten te betalen wanneer u zich buiten gaan van het netwerk. Zoals bij elke managed care-netwerk, de lagere kosten alleen van toepassing met netwerk providers die gecontracteerd met verzekeringsmaatschappij van een patiënt.

Provider Dekking Verschillen

PPO plannen zorgen voor meer flexibiliteit in termen van dekking voor verschillende soorten diensten in vergelijking met EPO plan van dekkingen, volgens Mama's Health. Bovendien, in tegenstelling tot EPO plan van eisen voor een verwijzing naar een specialist, patiënten onder PPO plannen kan de zorg van een specialist te zoeken zonder verwijzing van een huisarts's. Een ander groot verschil tussen het EOB en PPO plannen heeft te maken met moederschap dekking. Bijvoorbeeld EPO plannen dekken meestal de kosten van het leveren van een baby, terwijl PPO plannen niet.

Out-of-pocket kosten

PPO plannen dragen een grote kalenderjaar aftrekbaar die moet betaald worden voor plannen dekkingen eigenlijk betalen voor medische kosten; echter maandelijkse premie kosten zijn relatief laag in vergelijking met EPO plannen, volgens BenefitsCafe. Zodra het aftrekbare bedrag is betaald, PPO plannen voor 100 procent van de gedekte kosten voor de rest van het kalenderjaar. In het geval van familie PPO plannen, elke cursus van de behandeling door één familielid ontvangen werkt off van dezelfde aftrekbaar in tegenstelling tot EPO plannen - waar elk gezinslid heeft zijn eigen aftrekbare bedrag te dekken.