Wat is het verschil tussen een ultrasone en een Jet Verstuiver?

Wat is het verschil tussen een ultrasone en een Jet Verstuiver?

Een vernevelaar is een apparaat dat een vloeibare medicatie neemt en verandert het in een fijne nevel (aërosol), dus je kunt het inhaleren via een mondstuk of masker. De twee belangrijkste typen vernevelaars, ultrasone en jet, verwijzen naar het mechanisme waarmee de machine aerosolizes de medicatie.

Mechanisme

Een ultrasone vernevelaar maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven. Deze geluidsgolven veroorzaken trillingen die de medicatie aërosol. Een jet vernevelaar maakt gebruik van gecomprimeerde zuurstof naar de geneeskunde aërosol.

Doseren Tijd

Ultrasone vernevelaars het algemeen minder tijd voor het geneesmiddel dan jet vernevelaars afzien.

Loudness

Ultrasone vernevelaars zijn meestal stiller dan jet nebulizers door de compressor jet nebulizers gebruik.

Gebruik

Specifieke medicijnen kunnen een soort vernevelaar nodig. Bijvoorbeeld, ultrasone vernevelaars veroorzaken afbraak in sommige medicijnen.

Maat

Jet vernevelaars hebben in het verleden vereist meer onderdelen en een grote compressor, waardoor ze groter dan ultrasone vernevelaars. Dit veranderde met de komst van de compacte en mobiele compressoren. Ultrasone vernevelaars zijn meestal kleiner. Ze kunnen echter wel gebruik maken van water nodig en zijn over het algemeen meer kwetsbare onderdelen van de uitrusting.