Wat is het verschil tussen een tweede en een derdegraads verbranding?

Wat is het verschil tussen een tweede en een derdegraads verbranding?

Brandwonden kunnen veroorzaakt worden door alles van droge warmte en vochtige hitte tegen chemicaliën en elektriciteit. Bij de behandeling van brandwonden is het noodzakelijk het verschil tussen de ernstiger, tweede en derdegraads brandwond weten zodat u dienovereenkomstig kan behandelen. Behandelen brandwonden verkeerd kan leiden tot infecties, shock en een toename van pijn.

Strengheid

Om te bepalen welke mate van burn u te maken met, je moet de ernst ervan te onderscheiden door te kijken naar de schade aan lichaamsweefsels. Tweedegraads brandwonden zijn die zijn gebrand door de epidermis of de eerste huidlaag. Ze hebben ook verbrand de dermis of de tweede huidlaag. Een ernstige tweedegraads verbranding die niet goed is behandeld kan veranderen in een derde graad branden als gevolg van verminderde doorbloeding en zwelling in het weefsel. Derdegraads brandwonden zijn de meest ernstige brandwonden. Ze vernietigen alle lagen van de huid - de epidermis, dermis en onderhuid.

Symptomen

Brandwonden tweede- en derdegraads verschillen als het gaat om de symptomen van het slachtoffer ervaringen. Tweedegraads brandwonden zijn pijnlijk en kunnen het slachtoffer worden van shock-symptomen, waaronder een bleke huid en blauwe nagels en lippen weer te veroorzaken. De huid wordt rood en gezwollen en geeft blaren die geopend kan breken, waardoor het gebied nat te verschijnen. Derdegraads brandwonden kan gevoelloosheid en weinig ervaren om geen pijn als de zenuwen zijn beschadigd. De huid zal verschijnen droog, leerachtig, bruin, wit of verkoold, en shock-symptomen kunnen optreden.

Behandeling

Naar de tweede graad behandelen brandwonden minder dan 3 centimeter in diameter, dient u af te koelen van de verbrande gebied door toepassing van koude kompressen of door het plaatsen van het verbrande gebied onder koud, stromend water tot de pijn wegtrekt. Steriel gaas zwachtels kan over de brandwonden worden geplaatst om de huid te beschermen en het slachtoffer kan worden gegeven een over-the-counter pijnstiller. Een tweedegraads verbranding, dat groter is dan 3 centimeter in diameter vereist medische bijstand en moet worden behandeld als een derdegraads brandwond. Dringende medische hulp moet onmiddellijk worden verworven bij het omgaan met derdegraads brandwonden. CPR moet worden toegediend als het slachtoffer is gestopt met ademen. Indien mogelijk, moet de verbrande lichaamsdelen boven hart niveau worden verhoogd. De verbrande gebied kan worden bedekt met vochtige steriele verbanden, doeken of handdoeken.

Healing Time

De genezingstijd voor tweedegraads verbranding afhankelijk van de ernst van de brandwond. Minor tweedegraads brandwonden die kleiner zijn dan 3 cm in diameter zijn kan tot drie weken om te genezen. Veranderingen in pigment kan optreden als de huid heelt. Burn slachtoffers met brandwonden minder dan 1 jaar oud moet zonnebrandcrème gebruiken en het looien vermijden, omdat deze het pigment veranderingen in de huid kan verergeren. Diepe tweedegraads brandwonden en derdegraads brandwonden een lange tijd om te genezen, afhankelijk van de ernst. Ze kunnen ziekenhuisopname voor meerdere dagen of meerdere weken nodig. De huid is permanent beschadigd en kunnen huidtransplantaties nodig. Plastische chirurgie kan gewenst de littekens die overblijft nadat het brandproces is genezen.