Wat is het verschil tussen een Sanatorium & een Sanitarium?

Wat is het verschil tussen een Sanatorium & een Sanitarium?

In het verleden, mensen met ernstige ziekten hadden weinig opties voor een genezing. Een van de mogelijke behandelingen was een bezoek aan een sanatorium of een sanatorium. Deze twee termen verwijzen naar medische voorzieningen die zijn zeer vergelijkbaar. Het verschil tussen de twee is subtiel, en zij worden vaak als verwisselbaar voorwaarden.

Tuberculose

Tuberculose is een infectieziekte die de longen beïnvloedt. Tegenwoordig is het mogelijk om iemand die tuberculose heeft voor een behandeling met antibiotica te behandelen, hoewel het nog steeds moeilijk te genezen zijn. Voordat antibiotica, een diagnose of tuberculose vaak betekende dat de getroffen persoon zou gaan sterven. Een van de weinige behandelingen voor tuberculose aangeboden was "open air" behandeling, waarbij een patiënt werd blootgesteld aan frisse lucht en ontvangen dagelijks toezicht van een arts. De primaire methode voor het ontvangen open lucht behandeling was een bezoek aan een sanatorium.

Sanatoria

Sanatoria zijn rond voor een zeer lange tijd geweest, en de term "sanatorium" is afgeleid van het Latijnse woord "Sanitas", wat betekent "gezondheid" en verwijst naar de gezondheid opgedaan met het bezoeken van zo'n plek. Sanatoria zijn voorzieningen die in wezen zijn kuuroorden. Mensen bij een sanatorium had comfortabele levensomstandigheden en tal van gezonde voedingsmiddelen te eten. Vaak, sanatoria werden gebouwd in de buurt van minerale bronnen of soortgelijke natuurlijke waterbronnen die werden verondersteld om voordelen voor de gezondheid hebben.

Sanatoria

Net als een sanatorium, een sanatorium is een faciliteit om de gezondheid door gezond te eten en bewaakt lichaamsbeweging te bevorderen en te rusten. Het woord "sanatorium" is afgeleid van het Latijnse woord "sano," wat betekent "om te genezen." Het verschil in de naam is bedoeld om de nadruk die het sanatorium op het genezen van zieken te tonen, tuberculose meestal patiënten. Sanatoria werden meestal gebouwd in afgelegen gebieden met veel open lucht, vaak in verhoogde gebieden met een goed uitzicht of aan de kust. Zonlicht en frisse lucht waren zeer belangrijk bij de behandeling van tuberculose patiënten beschouwd.

Verschillen

Sanitariums en sanatoriums waren zeer vergelijkbaar, met soortgelijke behandelmethoden soortgelijke afgelegen natuurlijke locaties en soortgelijke doelen. De termen klinken erg op elkaar en kunnen door elkaar worden gebruikt in de moderne terminologie. Er is echter een verschil tussen de twee. Het belangrijkste verschil is dat een patiënt in een sanatorium was altijd ziek, meestal met tuberculose. Het sanatorium was vergelijkbaar met een ziekenhuis en is ontworpen om een ​​bepaalde ziekte te behandelen. Een persoon in een sanatorium zou er voor elke gezondheid gerelateerde reden, maar wel of niet daadwerkelijk ziek met een ziekte.