Wat is het verschil tussen een koortslip & Herpes?

Er is eigenlijk geen verschil tussen een koortslip en herpes. Koortslip wordt veroorzaakt door infectie door herpes simplex virus-1 (HSV-1), ook bekend als humaan herpesvirus-1 (HHV-1). Daarom de voorwaarde tevens bekend als orale herpes.

Soorten

Hoewel de meeste gevallen van koortslip veroorzaakt door HSV-1, kan de aandoening worden veroorzaakt door orale infectie met HSV-2, het virus dat genitale herpes veroorzaakt, volgens de Mayo Clinic.

Identificatie

Net als andere herpetische voorwaarden (genitale herpes, waterpokken, gordelroos), koortslip veroorzaken een rode huiduitslag met blaren die pijnlijke of jeukende kunnen zijn.

Kenmerken

De herpes simplex virussen kunnen niet worden gewist uit iemands systeem daarom koortslip kan blijven intermitterend beïnvloeden iemand haar hele leven, zoals het geval is met genitale herpes.

Behandeling

Hoewel koortslip algemeen opruimen zodanig, topische middelen zoals benzylalcohol en kan worden gebruikt om ongemak op de plaats van een uitbraak verlichten. Zoals in het geval van recidiverende genitale herpes, kunnen artsen raden mensen met frequente koortsblaasjes gaan op dagelijkse antivirale medicijnen te helpen verlagen van het aantal uitbraken, volgens de Mayo Clinic.

Het voorkomen

Zoals met genitale herpes infectie, moet u contact met het zweren van een persoon die lijdt een uitbraak te voorkomen. Dit omvat delen van items die aangeraakt zweren die persoon volgens de Mayo Clinic.