Wat is het verschil tussen een gewone en een mammogram Bilaterale mammogram?

Wat is het verschil tussen een gewone en een mammogram Bilaterale mammogram?

Mammografie is momenteel de meest efficiënte werkwijze te detecteren en diagnosticeren ziekten van de borst. Een "gewone" mammogram wordt algemeen beschouwd als een "screening" mammogram voor asymptomatische vrouwen en wordt meestal besteld als "bilateraal", wat betekent dat beide borsten worden gescreend.

Mammografie

Tot voor kort werden mammogrammen toegediend via een lage dosis x-stralen en het beeld overgebracht naar film voor beoordeling. De meeste mammogrammen tegenwoordig gebruik full-field digitale mammografie (FFDM), bekend als digitale mammografie. Deze modaliteit werkt vergelijkbaar met een digitale camera, waar de beelden kunnen worden bekeken op een computerscherm en / of overgedragen aan de film. De beeldvorming wordt aanzienlijk verbeterd met de digitale werkwijze en derhalve de voorkeur. Beide technieken maken gebruik van een lage dosis röntgenstralen en toegediend op dezelfde wijze borst vastleggen.

Baseline mammogram

Het wordt algemeen aanbevolen dat asymptomatische vrouwen tussen de leeftijden van 35-39 krijgen een baseline mammogram. Een basislijn wordt vastgesteld en vergeleken met de toekomst mammogrammen om eventuele wijzigingen in de borsten op te sporen.

Onderzoeksmammogram

Een screening mammogram wordt uitgevoerd om eventuele borstkanker zo vroeg mogelijk voor de best mogelijke prognose te detecteren. De American Cancer Society (ACS), de American Medical Association (AMA) en de American College of Radiology (ACR) adviseren jaarlijks screenen van mammogrammen te beginnen op de leeftijd van 40 en daarna jaarlijks.

Diagnostische mammogram

Als een vrouw symptomen van borstkanker (knobbels, tepel, kuiltjes, etc.) een diagnostische mammografie wordt uitgevoerd om verder te studeren en te diagnosticeren eventuele afwijkingen in de borst.

Bilaterale mammogram

Bilaterale verwijst naar rechts en linkerzijde of leden van een gepaarde orgaan in het lichaam. De meeste mammogrammen worden besteld als bilateraal, de uitzondering is wanneer een borst vertoont afwijkingen en extra uitzicht mammografie nodig.

Borstkanker bij mannen

Men kan ook de ontwikkeling van borstkanker, maar het is zeer zelden (minder dan 1 procent van alle nieuwe gevallen van borstkanker). Echter, elke verdachte symptomen noemen voor verdere evaluatie.