Wat is het verschil tussen een eigen risico en een retentie?

Wat is het verschil tussen een eigen risico en een retentie?

Een persoon die een ziektekostenverzekering moet meestal heeft heel andere verzekering behoeften dan iemand die geïnteresseerd is in auto-verzekering voor hun auto. Als zodanig, de aard van de verzekeraar die een individu nodig heeft meestal bepaalt of ze zijn verplicht om een ​​verzekering eigen risico of een retentie te betalen.

Aftrekbaar

Een verzekering aftrekbaar wordt meestal geassocieerd met een ziektekostenverzekering. Een eigen risico is het bedrag in dollars dat een zorgverzekeraar vereist een abonnee te betalen uit pock elk jaar voordat het vergoedt of dekt de abonnee voor een ziektekostenverzekering claims. Terwijl de meeste zorgverzekeraars vereisen een eigen risico, met inbegrip van schadevergoeding en PPO (provider organisatie voorkeur) plannen, anderen, zoals HMO (gezondheid onderhoud organisatie) plannen niet.

Behoud

Een retentie vergoeding, of zelf-verzekerde bewaring, is zeer vergelijkbaar met een verzekering aftrekbaar, maar het is het meest vaak gerelateerd aan aansprakelijkheidsverzekering, zoals autoverzekeringen en borg obligaties voor bedrijven. Net als een verzekering aftrekbaar, een zelf-verzekerde bewaring is een vergoeding die een verzekeraar vereist van een verzekering abonnee voordat eventuele claims worden betaald. Een retentie vergoeding, echter niet fungeren als persoonlijke verzekering voor de abonnee per se, maar eerder als een verzekering tegen de financiële aanspraken van anderen die pak kan indienen tegen de abonnee, zoals in het geval van een auto-ongeluk.

Belangrijke verschillen

Terwijl verzekering eigen risico en retentie kosten zijn vergelijkbaar, er zijn een paar van de belangrijkste verschillen tussen de twee. Een zelfverzekerde retentiebeleid limiet wordt toegevoegd aan het bedrag van de inhouding vergoeding, terwijl een eigen risico wordt afgetrokken van het beleid limiet. Daarnaast is er een verzekeringnemer met een retentie betaalt het bedrag van de vordering rechtstreeks aan de eiser van het evenwicht bewaren, terwijl een verzekeringsmaatschappij die een aftrekbare kosten heeft om het bedrag van een vordering rechtstreeks te betalen en vervolgens terugbetaling vragen van de eiser.

Prijs

Het bedrag van een eigen risico is afhankelijk van het soort verzekering dat een individuele behoeften, en kan variëren van $ 500 of minder tot vele duizenden dollars. Hoe hoger uw eigen risico hoe lager uw maandelijkse verzekeringskosten. Retentie vergoedingen voor zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan vele duizenden euro's kosten, terwijl autoverzekering kan variëren van minder dan $ 100 per maand tot enkele honderden dollars, afhankelijk van de vraag of de dekking is geen fout of een volledige dekking.