Wat is het verschil tussen Duizeligheid & Vertigo?

Duizeligheid en vertigo zijn vergelijkbaar omstandigheden die kunnen toeslaan zonder waarschuwing. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee.

Duizeligheid: Identificatie

Met duizeligheid, heb je een gevoel van lichtheid in het hoofd of kan flauwvallen. U kunt het gevoel alsof je hoofd is het spinnen en kan gedesoriënteerd voelen. Uw saldo kan ook worden beïnvloed, waardoor het risico op letsel.

Oorzaken

Duizeligheid blijft vaak onverklaard, maar kan worden veroorzaakt door oorproblemen of kan een neveneffect van de medicatie zijn. Duizeligheid kan ook een gevolg van een hart- of hersenaandoening of voortschrijdende leeftijd.

Vertigo: Identificatie

Vertigo produceert een draaierig gevoel, wervelende of draaien. Veel mensen ervaren duizeligheid gevoel dat de kamer eigenlijk beweegt en hebben moeite met staan ​​of lopen.

Oorzaken

Hoofdpijn, zoals migraine, kan een oorzaak van vertigo. Positionele vertigo kan optreden wanneer je je hoofd snel te verplaatsen en kan leiden tot misselijkheid, braken, gebrek aan evenwicht en lichtheid in het hoofd. Andere bekende oorzaken zijn de ziekte van Menière, vestibulaire neuritis, perilymfe fistel en binnenoor ziekte.

Behandeling

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling van duizeligheid of vertigo. Medische behandeling van de oorzaak van de aandoening vaak de symptomen.