Wat is het verschil tussen Bedwantsen & teken?

Wat is het verschil tussen Bedwantsen & teken?

Niemand wil te hebben om een ​​dier dat net klaar zuigen zijn bloed, maar dit zal nuttig zijn bij de behandeling van de beet en bij de behandeling van een mogelijke besmetting te identificeren. De teek en de bedwants zijn vaak verward, maar het kennen van hun fysieke en lifestyle verschillen kunnen een enorme hulp zijn wanneer het tijd is om ze te verwijderen uit uw huis.

Body Shape

Er is een duidelijk verschil in de vorm van het lichaam tussen de bed bugs en teken. Teken slechts een enkel lichaam segment, waarbij de poten zijn bevestigd. Ze zijn sac-vormig en niet gesegmenteerd lichaam niet hebben, net als andere spinnen en insecten. Bedwantsen hebben echter lichaamsdelen gesegmenteerd. U vormt een compacte taille scheiding tussen de kop en de thorax, het gedeelte waar het bloed wordt opgeslagen bericht. Dit is vooral merkbaar wanneer een van beide soorten onlangs heeft gevoerd.

Benen

Teken zijn leden van de spinachtige familie. Als zodanig worden ze geclassificeerd met spinnen en schorpioenen. Al deze wezens hebben acht poten. Om een ​​teek noemen een "bug" zou zijn om het misidentificeren, zoals spinachtigen en wantsen komen uit verschillende gezinnen. Bed bugs zijn echter wantsen. Net als de meeste andere wantsen, bedwantsen hebben zes poten. Wees voorzichtig dat u de forward monddelen van de bedwants tellen als benen, als ze niet zijn. Als de fout niet daarop ofwel lopen, ze niet benen.

Ziekte

Hoewel veel mensen geloven dat alle bloedzuigende wezens dragen ziekte, is dit niet altijd het geval. Teken zijn beruchte ziekte dragers, in het bijzonder de ziekte van Lyme. Ziekte van Lyme manifesteert eerst als huiduitslag, die kan volgen met reumatische gewrichtspijn en kan leiden tot hart verstopping in sommige gevallen zonder behandeling langer dan zes weken. Gelukkig zijn er echter behandelingen beschikbaar. Ook gelukkig zijn bed bugs voor zover bekend geen menselijke ziekten dragen.

Lifestyle

Een andere eenvoudige verschil tussen teken en bedwantsen is hun levensstijl. Terwijl het teken van een gastheer tijdens elke fase van het leven zal vereisen, bedwantsen niet. Wanneer een teek hecht, zal het over het algemeen aangesloten blijven totdat hij zijn vulling heeft gehad of is verwijderd. Het zal dan uitgaan naar morph of fokken. Bedwantsen zal alleen voeden 's nachts en dan terugtrekken in hun schuilplaatsen tot de volgende nacht. Daarom is het mogelijk om een ​​bed bug besmetting hebben en nooit een vinden op je.