Wat is het verschil tussen Albuterol & Xopenex?

Het verschil tussen Albuterol en Xopenex kan moeilijk zijn omdat de twee geneesmiddelen zijn zeer vergelijkbaar. Hoewel beide worden gebruikt om dezelfde aandoening te behandelen, zijn er een aantal specifieke verschillen tussen de twee die uw beslissing over welke te gebruiken zou kunnen informeren.

Wat Is Albuterol?

Albuterol is een populair bronchodilator, waardoor het is ontworpen om luchtwegweerstand verlagen en de luchtstroom. Albuterol wordt gebruikt voor longaandoeningen, zoals longemfyseem, maar meestal voor astma.

Wat Is Xopenex?

Xopenex is een veelgebruikte bronchodilator die vaak wordt gebruikt inhalers om de behandeling van astma. Het is een "beta-2," wat betekent dat het ontspant de bronchiale spieren als ze kramp.

Voors en tegens van Albuterol

Albuterol het algemeen een zeer effectieve beta-2 bronchodilatator die met succes is toegepast duizenden malen astma en andere respiratoire problemen te behandelen. De meest opvallende bijwerkingen zijn incidentele meldingen van kriebels, trillen en hartkloppingen.

Voors en tegens van Xopenex

Xopenex is een van de meest voorkomende beta-2 bronchodilatoren vanwege zijn succes in gebruik, in combinatie met een lagere gerapporteerde aantal trillingen en flikkeringen als bijwerkingen. Soms zijn er nog bijwerkingen, de meest voorkomende zijn nervositeit, nervositeit, hoofdpijn of angst.

Grootste Gemeenschappelijke Verschil

Op basis van observaties van verpleegkundigen en medische rapporten, het grootste verschil tussen Albuterol en Xopenex lijkt te zijn dat er veel minder meldingen van kriebels, nervositeit en bibberen van Xopenex dan met Albuterol.

Andere overwegingen

Albuterol en Xopenex zijn dezelfde soorten drugs beide beta-2 drugs gemaakt bij de behandeling van astma en andere respiratoire problemen echter vaak verzekering of bejaarden behandelt slechts een of de ander. Elk individu nodig heeft om te zien wat hun specifieke dekking zal betalen.