Wat is het verschil tussen ADHD & Early Onset bipolaire stoornis?

Het bepalen van het verschil tussen ADHD en early-onset bipolaire stoornis is moeilijk, omdat ze delen een reeks van symptomen. Zorg moet worden genomen om een ​​juiste diagnose voor het succes van de behandeling verbeteren verwezenlijken.

Soortgelijke symptomen

Hyperactiviteit, impulsiviteit en verstrooidheid zijn gemeenschappelijk voor zowel ADHD en de manische toestand van early-onset bipolaire stoornis. Prikkelbaarheid is een gemeenschappelijk kenmerk, maar met bipolaire is meestal chronische en resultaten woedt.

Onderscheidend Symptomen

De American Academy of Pediatrics noemt vijf symptomen gebruikt om early-onset bipolaire stoornis te onderscheiden van ADHD: "opgetogenheid, grootheidswaan, vlucht van ideeën / snelle gedachten, een verminderde behoefte aan slaap, en hyperseksualiteit (bij afwezigheid van seksueel misbruik of overstimulatie). " Een familiegeschiedenis van psychische aandoening kan aanknopingspunten bieden ook.

Joint Diagnose

Early-onset bipolaire stoornis wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als ADHD, maar de twee kunnen naast elkaar bestaan. Het Kind en Adolescent Bipolaire Stichting meldt "85% van de kinderen met een bipolaire stoornis hebben ook ADHD en tot 22% van de kinderen met ADHD hebben een bipolaire stoornis."

Comorbities

Gedragsstoornis, kan gegeneraliseerde angststoornis of obsessief-compulsieve stoornis aanwezig naast bipolair zijn. Aandoeningen met symptomen die lijken op bipolaire omvatten syndroom en inbeslagneming Tourette aandoeningen.

Waarschuwing

ADHD medicatie kan veroorzaken of verergeren manie bij een kind met een bipolaire, hoewel het nemen van een stemmingsstabilisator kan helpen. Een kinderpsychiater met ervaring in deze moeilijke gevallen wordt aanbevolen.