Wat is het effect van hoge triglyceriden?

Triglyceriden nodig zijn voor je lichaam om te functioneren, maar alleen wanneer het niveau niet te hoog. Triglyceriden zijn een soort lipiden (of vet) die circuleert in de bloedbaan. De calorieën die je verbruikt en niet verbranden worden omgezet in triglyceriden en opgeslagen. Wanneer uw lichaam energie nodig later, een hormoon releases triglyceriden te gebruiken als energie.

Atherosclerose

Atherosclerose is een van de effecten van hoge triglyceride niveaus. Atherosclerose ontstaat wanneer er plaque opbouw in de slagaders. De slagaders verharden of dikker worden, ontnemen het omliggende weefsel van zuurstof en voedingsstoffen. Dit verhoogt het risico van een beroerte, hartaanval en hartziekten.

Effecten van Extreem hoge triglyceriden

Iemand met extreem hoge triglyceride niveaus (bijvoorbeeld meer dan 1000 mm / dL), zal gevoelig voor bepaalde omstandigheden. Deze omvatten xanthoma of vetafzettingen onder de huid en pancreatitis, ontsteking van de pancreas en leververvetting.

Reeds bestaande voorwaarden

Hoge triglyceriden kan vaak een waarschuwing van andere aandoeningen, zoals type 2 diabetes, hypothyroïdie, leverziekte, nierziekte en sommige genetische afwijkingen. Bovendien kunnen hoge triglyceriden een complicatie van bepaalde geneesmiddelen zoals steroïden, tamoxifen, pil, bètablokkers of diuretica zijn.

Reeks

Het normale bereik van triglyceriden minder dan 150 milligram per deciliter (mg / dL). Een grensgeval bereik wordt geacht 150-199 mg / dL, en een hoge waarde is 200-499 mg / dL. Een extreem hoge waarde is 500 mg / dL of hoger.

Diagnose

Een patiënt geen symptomen van die hoge triglyceriden ervaren. Arts de patiënt een bloedtest draaien, zoals een lipidepaneel waarmee het niveau van triglyceriden in het bloed bepaalt. De patiënt moet vasten en onthouden van het drinken van koffie minimaal 12 uur voor de test. Dit omdat triglyceriden zullen na een maaltijd en zo blijven tot tien uur, waardoor een potentieel vals lezing op de bloedtest.