Wat is het belang van de ademhaling door je neus?

Nasale ademhaling is zeer gunstig voor de gezondheid voor tal van redenen, en werd bepleit door Oosterse religies en filosofieën voor eeuwen voor de westerse geneeskunde omarmde de praktijk. Sindsdien hebben studies aangetoond dat door de neus ademen, één vermindert lichamelijke gezondheidsrisico's, terwijl ook het verhogen van het uithoudingsvermogen en focus.

Geschiedenis

Deskundigen wijzen op vroege menselijke evolutie als het eerste teken dat we waren bedoeld om de neus breathers --- immers, werd de neus ontworpen om te ademen, terwijl de mond werd ontworpen om te nemen in de voeding. Bovendien, door de evolutie onze neus werden uitgerust met sinussen buiten te houden van schadelijke stoffen die onze mond niet kan.

Oosterse religies en praktijken --- zoals yoga --- voortdurend omarmd neus ademen tijdens hun uitgebreide geschiedenissen.

Functie

Neus ademen functies op vele manieren, zodat de longen meer zuurstof te absorberen, waardoor evenwichtige pH niveaus in de bloedbaan, en dwingen ons langzamer te ademen, waardoor weer het lichaam te vertragen, verminderen van stress en het risico van ziekten in verband met stress.

Fysieke voordelen

De fysieke voordelen van de neus ademhalen zijn vele: Verhoogde zuurstof in de longen betekent meer uithoudingsvermogen, meer gereguleerde ademhaling en minder toxines en bacteriën laten in het lichaam geabsorbeerd in de bloedbaan. Deze voordelen leiden tot een betere lichamelijke gezondheid en een verminderde kans op slaapapneu, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, hoge bloeddruk en uitdroging.

Emotionele Voordelen

Ademen door de neus houdt talloze emotionele en mentale voordelen, maar ook, met inbegrip van meer energie en een toegenomen vermogen om te focussen. Reguleren en vertragen onze ademhaling naar beneden door de neus ademen ook bevrijdt ons van onze vaak chaotische denkprocessen en vermindert onze stress niveaus, wat leidt tot een grotere emotionele stabiliteit.

Expert Insight

Veel medische en filosofische experts loven de voordelen van de neus ademhalen. Artsen wijzen erop dat ondiep mond ademen veroorzaakt tal van angst en stress-gerelateerde problemen die diepe, gereguleerd neus ademhaling kan voorkomen. Leiders in de yoga wereld pleiten ook de voordelen van de neus ademen, te beweren dat bestudeerde neus ademhalen zal leiden tot een grotere innerlijke rust, emotionele gezondheid en kwaliteit van leven. Zodra een yogi de techniek van de neus ademhaling onder de knie heeft, deskundigen beweren, is hij in staat om meer uitdagende fysieke prestaties te beheersen in zijn yoga praktijk, als goed.