Wat Is Hep C?

Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), hepatitis C is een soort van besmettelijke leverziekte die meer dan 3,2 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft. Het CDC meldt dat bijna 17.000 mensen werden gediagnosticeerd met hepatitis C in 2007.

Soorten

Hepatitis C kan zowel acuut of chronisch, aldus de CDC. Acute hepatitis C is een kortstondige ziekte die zich voordoet binnen zes maanden na de overdracht van ziekten, terwijl chronische hepatitis C is een ernstige aandoening die een leven lang kan duren. In de meeste gevallen, acute hepatitis C ontwikkelt tot chronische hepatitis C.

Symptomen

Het CDC meldt dat 75 procent van de mensen die besmet zijn met hepatitis C hebben geen symptomen. Als er symptomen optreden, kunnen zij onder meer koorts, misselijkheid, braken, pijn in de gewrichten en geelzucht.

Time Frame

Symptomen verschijnen meestal zes tot zeven weken na de overdracht van de ziekte als ze verschijnen, aldus de CDC.

Transmissie

Volgens de CDC, wordt hepatitis C seksueel of door in contact met bloed van een geïnfecteerde persoon, zoals delen van besmette naalden verzonden.

Behandeling

Er is geen behandeling voor hepatitis C. Artsen meestal voorschrijven een combinatie van twee medicijnen, interferon en ribavirine, te helpen bij de behandeling van de symptomen van hepatitis C.

Waarschuwing

De CDC waarschuwt chronische hepatitis C kan leiden tot levercirrose en leverkanker en kunnen andere ernstige aandoeningen, waaronder leverfalen of zelfs de dood veroorzaken.