Wat Is Hemoglobine A1c Lab?

Wat Is Hemoglobine A1c Lab?

Hemoglobine A1c laboratoriumtests worden gebruikt in de behandeling en controle van diabetes. Het bloed afgenomen uit de ader door een naald of wordt verkregen door een vingerprik. Hemoglobine A1c testprocedure voor de diabetische. Het zorgt voor zijn behandeling werkt zoals voorgeschreven.

Identificatie

Een hemoglobine (HGB) A1c lab is een bloedtest die de gemiddelde bloedsuikerspiegel meet, die een twee tot drie maanden de tijd frame. De test wordt uitgevoerd op een eerste diagnose diabetes en elke 3 tot 6 maanden herhaald.

Functie

Hemoglobine is een zuurstof-dragende eiwit in rode bloedcellen. Volgens de American Diabetes Association (ADA), bloed suikers (glucose) zich aan het eiwit en de cellen worden geglyceerde. Hoe geglyceerd, de hogere glucosespiegel in het bloed.

Betekenis

A1c testresultaten helpen zorgverleners om de juiste actie te beslissen om ervoor te zorgen de bloedsuikerspiegel stabiel. Behandelingen kunnen worden gewijzigd op basis A1c testresultaten.

Resultaten

Een passende A1c lezen is minder dan 7 procent, volgens richtlijnen die door de ADA ingesteld. Variaties van beide manier zou zijn oorzaak voor behandelingen worden beoordeeld en indien nodig aangepast.

Overwegingen

In tegenstelling tot de A1c test, dagelijkse controle van de bloedsuikerspiegel op korte termijn indicatoren van het bloedglucosegehalte. Resultaten zijn weergegeven in milligram per deciliter bloed (mg / dl) versus de A1c resultaten die getoond worden als percentages.