Wat is Glucose Gebruikt voor?

Wat is Glucose Gebruikt voor?

Glucose is een van de meest kritische koolhydraten die nodig zijn door het lichaam. De verdeling van dit eenvoudige suiker geeft levende cellen de energie die ze nodig hebben om te overleven.

Kenmerken

Glucose is een zes-koolstof molecuul met meerdere hydroxylgroepen bevestigd. De meest voorkomende vorm is een geringde pyranose structuur, weergegeven in de afbeelding. Het kan ook in een vijf ringen furanose vorm of een lineaire reeks koolstofatomen, maar deze zijn niet gunstig structuren.

Functie

Glucose wordt voornamelijk gebruikt door het lichaam voor korte energie. Glucose wordt opgenomen door cellen en omgezet in pyruvaat in een meerstaps, multi-enzym proces genaamd glycolyse. Glucoseresten zijn ook gekoppeld aan serine en threonine aminozuren van glycoproteïnen.

Soorten

Daarnaast vond de vormen in oplossing kunnen glucose twee configuraties. D-glucose is de vorm die kan worden gebruikt door het menselijk lichaam. Haar spiegelbeeld configuratie, L-glucose, kan niet worden erkend door onze enzymen.

Betekenis

Hyperglycemie, of te veel glucose in het bloed en hypoglycemie, of te weinig glucose in het bloed, zijn kenmerk kenmerken van diabetes.

Leuk feitje

De hoeveelheid glucose die in ons lichaam zou ons overleven ongeveer een dag. Het is onze vetreserves die het mogelijk maken om langer honger.