Wat Is Gestastional Diabetes?

Zwangerschapsdiabetes is diabetes tijdens de zwangerschap. Een zwangere vrouw met diabetes ervaart een hoge bloedsuikerspiegel, en zwangerschapsdiabetes is niet gezond voor de aanstaande moeder of de baby.

Oorzaken voor zwangerschapsdiabetes

Zwangerschap hormonen en gewichtstoename veroorzaken soms moeilijkheden met het hormoon insuline, en als er niet genoeg insuline productie, er is niet genoeg energie uit voeding.

Risico's van zwangerschapsdiabetes

Vrouwen met een risico van zwangerschapsdiabetes zijn familieleden met diabetes, Afro-Amerikanen, Amerikaanse Indianen, Aziatische Amerikanen, Hispanics, Latino's, Pacific Islanders, vrouwen ouder dan 25 jaar, vrouwen met overgewicht, vorige zwangerschapsdiabetes, vorige zwangerschap resulteerde in de geboorte van een kind met een gewicht van meer dan 9 pond., en vrouwen met pre-diabetes.

De diagnose van zwangerschapsdiabetes

De tests voor de diagnose zijn de nuchtere bloedglucose test, willekeurige bloedglucose test, screening glucose challenge test en een orale glucose tolerantie test.

Effecten van zwangerschapsdiabetes op Moeder

Zwangerschapsdiabetes vergroot de kans op een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, verhoogt de kans op het leveren van een grote baby via een keizersnede, en dat de kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes verhoogt.

Effecten van zwangerschapsdiabetes op Baby

De effecten van zwangerschapsdiabetes op de baby worden geboren grote, lage glucose suiker na de geboorte, ademhalingsproblemen en een verhoogd risico op type 2 diabetes.