Wat is Fructose gemaakt?

Wat is Fructose gemaakt?

Met alle van de zoetstoffen op de markt van vandaag, kan een consument in de war raken door de vele opties. Een zoetstof die is gebruikt in levensmiddelen voor ongeveer 20 jaar is fructose. Wat is het? Waar komt het vandaan? Dit zijn een paar van de vragen die mensen stellen over fructose. Volgens de Encyclopedia Britannica, fructose is een eenvoudige suiker die voorkomt in fruit en honing en in sommige groenten.

Kristallijne Fructose

Suiker vermeld op een etiket als kristallijne fructose is een zoetstof gemaakt van maïszetmeel. Voor ongeveer 20 jaar, is kristallijne fructose gebruikt in levensmiddelen als zoetstof. Het is een product van de sucrose industrie en het proces van nat malen mais.

Overwegingen

In zijn natuurlijke vorm, is fructose verbruikt door het eten van fruit, honing, of wat groente. Fructose verbruikt in verwerkte voedingsmiddelen gewoonlijk kristallijn fructose, die is gemaakt uit maïs. Suiker wordt gemaakt van een combinatie van fructose en glucose.

Misvattingen

Hoge fructose maïssiroop anders dan fructose. Hoewel fructose is in de naam, de twee suikers hebben verschillende samenstellingen. Hoge fructose maïssiroop wordt gemaakt van een combinatie van fructose en glucose.

Effecten

Fructose heeft een lagere glycemische lading dan tafelsuiker en is twee keer zo zoet, dus het kan een betere optie voor mensen die willen om minder suiker te eten. Omdat fructose is zo lief, wordt minder fructose gebruikt in levensmiddelen. Dit draagt ​​bij eten minder calorieën in de vorm van suiker.

Zoetheid

Fructose is een monosacharide en veel zoeter dan tafelsuiker of HFCS. Consumenten kunnen fructose in de supermarkt kopen.