Wat is een zachte Ankle Cast?

Wat is een zachte Ankle Cast?

Een zachte cast is een ander soort van gegoten dan de traditionele gips. Zachte afgietsels zijn gemaakt van glasvezel en bieden meer flexibiliteit dan de traditionele afgietsels. Zachte afgietsels worden vaak gebruikt voor enkelbandletsels omdat de theorie van "walking het uit" is gunstig voor de meeste enkelbandletsels. De mogelijkheid om de enkel tijdens het genezingsproces versnellen genezing en terug de enkel tot 100 procent prestaties snel na het gips verwijderd.

Beschrijving

Een zachte cast is een soort gegoten uit semi-flexibele glasvezel in plaats van de traditionele gips materiaal. De fiberglas cast lijkt op een gipsverband, maar het is niet zo moeilijk. Hierdoor kan de drager enigszins bewegen en blijven de spieren rond de enkel te gebruiken in een kleine hoeveelheid. De glasvezel cast heeft een katoenen interieur net als een gipsverband aan de enkel comfortabel te houden, terwijl het in de cast.

Toepassingen

Omdat een zachte cast is niet-beweging vrij, het kan niet worden gebruikt met botten die absoluut nog moeten gaan zitten om te genezen. Schoon pauzes en vooruitstekende botten kunnen meestal niet worden vastgezet met een zachte cast. Echter, haarlijnen breuken, gescheurde ligamenten en gescheurd spieren profiteren van het gebruik van een zachte gegoten. Met deze letsels, enige beweging is niet alleen veilig, maar eigenlijk in sommige situaties aangemoedigd. Zachte afgietsels worden ook gebruikt bij dieren vaak voor gebroken botten.

Voordelen

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een zachte cast voor enkelletsel. Het belangrijkste voordeel is dat de enkel enigszins kunnen worden bewogen. Hierdoor kan de spieren rond de enkel te gaan, voorkomen spieratrofie, terwijl het gips op het lichaam. De flexibiliteit van de cast voorkomt ook de stijfheid van gewrichten die een harde cast in zoveel gevallen begeleidt. Het flexibele karakter van de cast zal ook voorkomen decubitus worden weergegeven op de enkel te wijten aan de ongemakkelijke druk van een gipsverband.

Nadelen

Er zijn enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat het niet kan worden gebruikt voor elke enkelblessure. Het is ook verbonden met alle zorg procedures die een gipsverband wordt gebonden aan. Een glasvezel cast kan niet worden gewassen. Een zachte cast is ook gevoelig voor breken als er teveel druk wordt uitgeoefend op de cast. Je enkels kunnen opzwellen zodra de cast op de enkel wordt geplaatst.

Toepassing

De zachte cast gemakkelijk aan te brengen en gaat snel. Eerst wordt de enkel probleem aangepakt en gecorrigeerd. Vervolgens wordt de enkel bedekt met micro schuim of gegoten padding. Het gietmateriaal wordt geweekt in water te verzachten. De arts wikkelt vervolgens de cast rond de gecapitonneerde gebied. Zodra het wordt aangelegd, wordt een buitenlaag soms gebruikt om extra bescherming te creƫren.