Wat is een Wolfberry?

Wolfberries beginnen in de natuurlijke gezondheid wereldwijd bekend te worden. Deze kleine bessen worden ook wel de westelijke sneeuwbes of goji bessen. Goji bessen krijgen veel aandacht, omdat ze bieden vele voordelen voor de gezondheid. Ze bevatten hoge niveaus van omega-6 en omega-3 vetzuren. De omega-3 vetten zijn vooral van belang voor een goede gezondheid, omdat ze helpen om de ontsteking te verminderen. De naam Goji bessen wordt vaker op de markt gebracht dan wolfberry. U kunt deze bessen te vinden in zowat elke health food winkel of on-line.

Hoe zien ze eruit?

Wolfberries kijken als zowat elke andere exotische plant of bloem. De werkelijke plantenfamilie is de boksdoorn plant genaamd. De bladeren vormen op de shoot en bloemen knop omhoog uit de bush. De bessen zijn opgenomen binnen lobben op de stengels die schieten uit de zijkant of naar rechts tot aan de nek van de bloem. Paarse bloemen ontspringen van juni tot september en bessen komen van augustus tot oktober, afhankelijk van het klimaat. Wanneer de bessen klaar zijn, ze zijn licht rood en lijken op traanvocht.

Wat doen ze smaken?

Goji bessen, of wolfberries, hebben een uitgesproken smaak. Ze zijn niet super lief zoals de meeste bessen, maar ze hebben wel een licht zoete en zure smaak. De meeste mensen in China ook graag Goji bessen sap die een sterke zure smaak kan hebben te maken. Deze bessen hebben de neiging om de beste gedroogd of in de vorm van thee te proeven en ze maken een gezonde maar lekkere snack.

Super Food

De reden waarom wolfberries zo populair zijn geworden is omdat ze bekend als een super eten. Deze plant heeft deze titel verdiend, omdat de bessen worden geladen met hoge concentraties van voedingsstoffen. De bessen bevatten veel vitamine C, A, E en andere essentiële vitaminen. De bessen zijn ook boordevol calcium, kalium, ijzer, zink en selenium.

Waar zijn ze gevonden?

Wolfberries alleen groeien in bepaalde gebieden van de wereld. Ze zijn vooral te vinden in specifieke regio's van China, zoals Gansu, Shaanxi en Hebei. De bessen moeten zorgvuldig worden geoogst, omdat ze zijn erg kwetsbaar wanneer ze rijp zijn. De wolfberries worden vervolgens gedroogd in de zon en verscheept over de hele wereld.

Nadelen

Het is eigenlijk heel moeilijk wolfberries die niet zijn gedroogd omdat zij vrij snel bederven. De enige manier waarop je ooit in staat zou zijn om een ​​wolfberry eten vóór de gisting om ze ophalen uit de plant. Een ander nadeel is dat deze bessen vrij duur zijn. Een klein zakje bessen kost ongeveer $ 8 gemiddeld.