Wat is een verslaving Counselor's Job?

Volgens de Universiteit van Maria, verslaving begeleiders zijn verantwoordelijk voor het helpen van mensen die problemen met drugs, alcohol, gokken of eetstoornissen hebben. Verslaving counselors werken met en te voldoen aan de voorwaarden met destructieve verslavingen, en hen te helpen hun gedrag te begrijpen en beginnen om hun verslaving te behandelen. Raadgevers ontmoeten met klanten in zowel individuele als collectieve instellingen, en kan ook een ontmoeting met familieleden die worden beïnvloed door stoornissen klanten.

Onderwijs

De meeste werkgevers vereisen potentiële verslaving counselors om ten minste een bachelor's degree in de psychologie, gedrags-studies, begeleiding of in een verwant veld hebben. Een deel van het curriculum voor iedereen die op zoek naar een verslaving counselor omvat Algemene Psychologie, Verslaving Counseling Skills, groepsbegeleiding, Theorieën van Counseling en Farmacologie van drugs en misbruik.

Skills

Individuen op zoek naar verslaving counselors worden moet een intens verlangen om anderen te helpen en moeten in staat zijn om vertrouwen, respect en vertrouwen met hun klanten te creëren. Verslaving counselors moeten sterke interpersoonlijke vaardigheden en in staat met klanten te communiceren op een effectieve en efficiënte manier. Begeleiders nodig om een ​​werkrelatie met klanten, die zal helpen bij de behandeling en hen te ontdoen van hun verslaving te ontwikkelen.

Milieu

Verslaving counselors werken meestal een regelmatige 40-urige werkweek, maar kan hebben om hun uren te wijzigen om schema's van hun klanten, die kunnen omvatten nachten, weekenden en feestdagen tegemoet. Sommige begeleiders zijn zelfstandigen, terwijl anderen werken voor ziekenhuizen en overheidsinstanties. Verslaving counselors kan hebben om zich beschikbaar te stellen in geval van noodsituaties.

Certificaat

De certificatie-eisen variëren van staat tot staat, maar de meeste staten vereisen dat een verslaving counselor voltooien van een master's degree van een geaccrediteerde universiteit en hebben een minimum aantal uren begeleiding ervaring. De staat Oregon, bijvoorbeeld, vereist dat een aanvrager ten minste 150 uren van drugs en alcohol ervaring en 1000 onder toezicht ervaring uur in de verslaving counselor competenties, ondertekenen een ethische overeenkomst, een brief van de verificatie te verkrijgen en passeren de NCAC National Certification Exam.

Voorwaarden

Verslaving counselors kan werken onder zeer gespannen en stressvolle omstandigheden. Sommige begeleiders kunnen werken in halverwege huizen te vinden om mensen die onlangs zijn vrijgelaten uit de gevangenis vanwege hun verslaving te behandelen. Begeleiders vaak te maken met mensen die zich in een crisis en kan een overdosis, kwetsen of iemand geworden suïcidaal. Klanten kunnen ernstig depressief geworden en kan worden gediagnosticeerd met bepaalde aandoeningen, die een uitgebreide behandeling kan vereisen.