Wat is een vergrote prostaat?

De prostaat zit onder de blaas bij een mannelijke en produceert vloeistof die zowel transport en voedt sperma. Een vergrote prostaat problemen oplevert, omdat het orgaan omvat de plasbuis.

Overwegingen

Onderzoekers theoretiseren dat de prostaat, die erwtgrote bij de geboorte maar ontwikkelt de grootte van een walnoot wanneer een man van midden-20s, groeien als gevolg van hormonale veranderingen. Veroudering lijkt ook een rol te spelen in de groei van de prostaat.

Risicofactoren

Ongeveer de helft van de mannelijke bevolking heeft een aantal tekenen van een vergrote prostaat door de leeftijd van 60, met een familiale voorgeschiedenis waardoor de kans groter dat iemand dit probleem zich zal ontwikkelen. Minder Aziatische mannen statistisch last van vergrote prostaat dan blanke en zwarte mannen.

Soorten

Een vergrote prostaat zet druk op de urethra en veroorzaakt problemen zoals een zwakke stroom van urine en de noodzaak vaak urineren. Andere symptomen zijn niet in staat om de blaas en de moeilijkheidsgraad te legen wanneer het proberen om te plassen beginnen.

Waarschuwing

De meest ernstige complicaties van een vergrote prostaat het potentieel voor infecties van de urinewegen, blaasstenen, schade aan de blaas en urineretentie, waarbij een katheter vereist urineren.

Preventie / Solution

Vergrote prostaat behandelingen omvatten medicatie, zoals alfa-blokkers en enzymremmers, samen met magnetron en laser therapie├źn ontworpen om de klier krimpen. Operatie noodzakelijk in sommige gevallen.