Wat is een Transformed Migraine?

Getransformeerd migraine is ongewoon. Het treedt op wanneer af en toe migraine te zetten in bijna dagelijks migraine. Medicatie overmatig en lifestyle factoren beïnvloeden dit proces. Medicatie en veranderingen in levensstijl kan dit probleem te buigen.

Migraine

Migraine is een neurologische aandoening die gewoonlijk gekenmerkt door extreme hoofdpijn. Ongeveer 12 procent van de bevolking lijdt aan migraine en bijna 4 procent lijden aan chronische migraine.

Getransformeerd Migraine

Getransformeerd migraine (TM) treedt op wanneer episodische migraine geleidelijk transformeren tot chronische migraine in de tijd. Getransformeerde migraine te behandelen en omgekeerd tijd.

Statistiek

Een artikel van 2009 door Dr. Marcelo Bigal en Dr. Richard Lipton, gepubliceerd in Current Opinion in Neurology, stelt dat ongeveer 3 procent van de mensen met migraine zullen hun migraine te transformeren in een bepaald jaar.

Oorzaken

Migraine medicatie gebruik kan migraine transformeren. Een 2008 studie door Dr Bigal en zijn collega's, gepubliceerd in Hoofdpijn, gevonden dat het gebruik van opiaten en barbituraten zijn gekoppeld getransformeerde migraine. Het artikel 2009 door Dr. Bigal en Dr Lipton haalt ook cafeïne overmatig gebruik, snurken en obesitas als risicofactor.

Behandelingen

Veranderingen in levensstijl, zoals het verminderen van de inname van cafeïne en gewichtsverlies, kan helpen. Dr Bert Vargas en Dr David Dodick, in een 2009 nummer van Neurologische klinieken, citeren bewijs dat topiramaat en divalproexnatriumtablet significant de frequentie van migraine te verminderen.