Wat is een traditionele Thaise massage?

Wat is een traditionele Thaise massage?

Traditionele Thaise massage (ook wel bekend als Nuad Bo'Rarn of Naud Phaen Boran) is een van de oudste vormen van manuele geneeskunde, dat dateert uit ongeveer 2.500 jaar in Thailand. Thaise massage wordt over het algemeen verondersteld te zijn ontstaan ​​uit een combinatie van Indiase Ayurveda en traditionele Chinese geneeskunst.

Technieken

Typisch, een Thaise massage therapeut maakt gebruik van zijn of haar handen, knieën, benen en voeten om je te verplaatsen door middel van een serie yoga-achtige stukken. De therapeut kan ook opnemen spiercompressie, gezamenlijke mobilisatie en acupressuur.

Energie

Thaise massage is gebaseerd op het concept van het opruimen van blokkades in de energiebanen genoemd sen (vergelijkbaar met het Chinese concept van meridianen). Thaise massage is een spiritueel-based practice, en de vier primaire gewenste uitkomsten van de massage zijn liefde, mededogen, vreugde en equinimity (zijnde rustig en gelijkmatig humeur), volgens de Internationale Thaise Therapeuten Vereniging.

Instelling

Voor een Thaise massage, je kleding in die u gemakkelijk kunt bewegen dragen. De massage wordt uitgevoerd op een opgevulde mat op de vloer. De massage therapeut gebruikt geen olie, en sessies kan van een tot drie uur. In Thailand, je meestal krijgt de massage in een groep, maar in het Westen, massage therapeuten hoogstwaarschijnlijk gebruiken kabinetten.

Stijlen

De twee belangrijkste stijlen van de Thaise massage zijn de Noord-Style, doceerde aan de Massage ziekenhuis van de Stichting van Shivago Komarpaj in Chang Mai, en Southern Style, onderwezen in Wat Pho in Bangkok.

Overwegingen

Zoals bij veel Oost-praktijken die naar het Westen komen, Thaise massage vaak verliest een deel van zijn culturele context en wordt alleen een fysieke massage praktijk voor sommige massage therapeuten.