Wat is een Throat cultuur?

Wat is een Throat cultuur?

Keelkweken testen artsen gebruiken om de oorzaken vast te stellen achter een uiterst pijnlijke keel of andere keelproblemen. De kweek isoleert de bacterie of schimmel achter het probleem en kan worden gebruikt om kinkhoest, roodvonk, reumatische koorts, meningitis, keelontsteking, of spruw, een infectie van de mond en tong diagnose. Dankzij keelkweek testen, kunnen artsen patiënten geven effectieve medische behandelingen om de oorzaak van het probleem aan te pakken, in plaats van alleen het behandelen van de symptomen of gissen naar medicijnen, totdat ze vindt die werkt.

Indicator Symptomen

Als je weet dat je iets verder dan een zere keel, veroorzaakt door de verkoudheid hebt, zult u waarschijnlijk wilt dat uw arts om een ​​keelkweek voor u doen. In plaats van zelf-diagnose van het probleem en het kopen van over-the-counter-behandelingen, kunt u effectief te behandelen van het probleem en weer terug naar je normale, gezonde zelf in minder tijd. Voorkomende symptomen geassocieerd met een ernstige keelpijn dat de noodzaak van een keelkweek wijzen omvatten spierpijn, koorts, of een verminderde eetlust.

Procedure

Om een ​​goed voorbeeld van de cellen en bacteriën in de achterkant van je keel om een ​​keelkweek doen krijgen, zal uw arts een schoon wattenstaafje wrijf rond de achterkant van je keel, je amandelen, en over een rode, gezwollen gebied rond de achterkant van uw mond. Hij zal tegenhouden je tong met een dunne, houten stok genaamd een tongspatel zodat hij kan het monster eenvoudig verzamelen zonder je tong te duwen het wattenstaafje weg. Het zwabberen mag niet meer dan 30 seconden in beslag nemen. Je mag een beetje gag of voelen een beetje van ongemak tijdens het zwabberen aan de hand is, maar er is geen slechte bijwerkingen van de procedure.

Wachten op testresultaten

Zodra het monster wordt genomen, wordt deze verdeeld over een kweekplaat en rijpen gedurende 24 tot 48 uur. Een cultuur plaat is een stuk van de apparatuur waar de bacterie of schimmel kan gedijen en te groeien tot een grotere steekproef voor uw arts om te testen. Voorkomende bacteriën ontdekt van een keelkweek omvatten Neisseria meningitidis, die meningitis veroorzaakt, en groep A streptococcus bacteriën, die keelontsteking, roodvonk, en reumatische koorts veroorzaken. De schimmel candida albicans, die spruw veroorzaakt, is ook getest. Zodra de test resultaten zijn binnen, kan je vooruit met meer effectieve medische behandeling.

Dingen die invloed op de uitkomst

Een paar dingen kan de uitkomst van uw testresultaten beïnvloeden wanneer u een keelkweek gedaan te krijgen. Als je een antiseptisch mondwater gebruiken voordat je naar de dokter gaan, kan dit de bacteriën u test voor de doden. Ook, als je op antibiotica of andere vorm van antibiotica hebben genomen om je keel pijn te verlichten, kunnen ze de groei van je keel infectie te voorkomen, waardoor het niet te zien zijn in de keel cultuur. Vanwege dit, geen antibiotica te nemen of gebruik antiseptische mondwater ten minste 12 uur voordat je de test hebt gedaan. Zodra het monster is genomen en geplaatst op de cultuur plaat, kan je behandelen met een algemene antibiotica totdat je meer overtuigende resultaten te krijgen.