Wat is een natuurlijke bron van Sildenafil Citrate?

Wat is een natuurlijke bron van Sildenafil Citrate?

Een aantal natuurlijke en plantaardige producten voor de behandeling van erectiele dysfunctie (ED) zijn beschikbaar. Hoewel dit product geen sildenafil citraat, het actieve bestanddeel in Viagra bevatten, kunnen zij effectief zijn. Echter, de bewijsstukken voor hun succes is grotendeels anekdotisch.

Yohimbe

Yohimbe wordt afgeleid uit de bast van een Afrikaanse boom en wordt verkocht als een kruidensupplement en in voorgeschreven vorm. Volgens een 2004 beoordeling door Douglas MacKay in het tijdschrift "Alternative Medicine Review," yohimbe is in een aantal, maar niet alle studies aangetoond dat het een effectieve behandeling voor impotentie.

Horny Goat Weed

Volgens Drugs.com, de Chinees kruid Horny Goat Weed heeft lustopwekkende kwaliteiten die impotentie verbetert; echter sterk klinisch bewijs ontbreekt en de geschikte dosering is onduidelijk.

Ginkgo Biloba

De werkzaamheid van ginkgo biloba behandelen ED is bestudeerd, voornamelijk bij mannen met seksuele disfunctie geassocieerd met antidepressiva. Volgens MacKay's review, studie resultaten variƫren sterk, met enkele tonen van een positief effect.

Rode Ginseng

Red ginseng is ook bestudeerd als een natuurlijke bron van sildenafil. Door MacKay aangehaald klinische studies suggereren dat deze plant is een matig effectieve behandeling. In een in 2008 van rode ginseng studies gepubliceerd in het "British Journal of Clinical Pharmacology," Dai-Ja Jang en collega's vond ook enig bewijs van werkzaamheid.

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel bewijs bestaat voor natuurlijke alternatieven voor sildenafil, velen niet solide klinisch bewijs te wijten aan kleine studie grootte of slechte methodologische kwaliteit. Daarnaast doseringen van ongereguleerde supplementen lopen sterk uiteen, en Mayoclinic.com waarschuwt dat sommige gevaarlijke bijwerkingen zoals lage bloeddruk kan veroorzaken. Bespreek behandelingen met uw arts voordat experimenteren.